Treceți la conținutul principal

Ornamente de hartie

Cu o pisicuta activa prin casa ma tot gandesc ce reactie va avea cand va vedea o nebunie de jucarii colorate si sclipitoare intr-un brad adevarat chiar in casa, pe teritoriul ei.
Sincera sa fiu, stau in dubii daca sa fac bradut de Craciun. Parca nu as vrea sa ii pun atat de multe tentatii sub mustati.
Am gasit pe internet, pentru inspiratie, multe decoratiuni frumoase realizate din materiale textile, de hartie, plastic care nu pot sa faca foarte mult rau si deranj daca sunt trantite pe jos.
Vazut, placut, facut!



Imi place rezultatul si cred ca merita sa iau in calcul si varianta acestor tipuri de ornament. Eu am avut hartie tiparita cu un design alb-negru. Dar cred ca arata foarte bine si realizate din coperta unei reviste, fiind mult mai colorata.

Pentru a face un globulet de hartie este nevoie de 6 forme decupate identic. Puteti folosi formele pentru biscuiti pentru a face conturul. Nu uitati sa perforati fiecare forma in parte pentru a le putea prinde cu snurul sau cu panglicuta.

Pe scurt avem:
Pasul 1: Decupati 6 forme identice;
Pasul 2: Perforati fiecare forma de hartie pentru a le putea prinde cu panglicuta;
Pasul 3: Indoiti pe jumatate aceste forma;

Pasul 4: Lipiti intre ele cele 6 forme;



 Pasul 5: Legati globuletul de hartie cu un snur sau o panglicuta.



Pasul 6: Te bucuri de impodobitul crengutelor sau al bradului de Craciun. :)
 
 

Comentarii

  1. Foarte frumoase! Le-ai taiat cumva cu Silhouette Cameo sau ceva de genul asta?

    RăspundețiȘtergere
  2. cum am vazut postarea ta, mi-am si facut si eu un glob...asa frumos a iesit :X
    multu :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Bravo Alexandra... vreau sa il vad si eu... :D

    RăspundețiȘtergere
  4. aceeasi problema o am si eu, cu pisica! :) o si vad catarata in pom ca Simon's cat.
    foarte dragut modelul asta de decoratiuni!

    RăspundețiȘtergere
  5. Salut! Frumoase ornamente! Apropo de pisici și relația lor cu bradul: eu am 2 pisici, mamă și fiică. Piti e mezina și cea mai nebunatică mâță din lume! Și nu exagerez când spun asta. Face niște scenarii doar ca să ajungă la anumite obiecte, de nu-ți poți imagina. Și eu m-am temut că va fi în vârful bradului imediat ce e gata, dar niciodată nu l-a dărâmat. Și e al 4 lea an când îl vede. Mai lovește cu lăbuța câte un glob la care ajunge, dar atât. E fascinată de el când beculețele instalației sunt aprinse, doarme sub el, îl păzește, dar nu-l dărâmă. Și le-am lăsat și cîteva zile singure cu bradul, vizitate doar o dată pe zi, și tot în picioare l-am găsit. Așa că eu zic să testezi, eventual cu o ramură, sau un brăduț mai mic și să vezi cum reacționează. Doar ca să fi sigură și liniștită. Succes!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ioana, ma bucur ca mi-ai povestit de pisicutele tale. Am crezut ca Penny (pisica mea care a ramas la mama) este o exceptie pentru ca nici ea nu a sarit niciodata in bradul de Craciun. Prima data cand l-a vazut a fost o curiozitate maxima dar nu imi amintesc sa fi spart ceva. Tuxie este mult mai razboinica si de aceea mi-a fost teama, dar gata, m-am gandit bine si cred ca vreau sa risc. :))

      Ștergere

Trimiteți un comentariu