Treceți la conținutul principal

Muffins cu zmeura

Vreau sa va multumesc pentru comentariile frumoase pe care mi le lasati pe blog, pentru sustinerea si increderea pe care mi-o acordati in realizarea proiectelor, pentru incurajarile de a publica articole si tutoriale care sa inspire.

Cu aceasta ocazie ofer, virtual, tuturor cititorilor blogului Vixyblu ceva pufos si dulce: muffins cu zmeura pudrate cu zahar!











Stiti bine ca am un ajutor patruped blanos si mustacios care ma supravegheaza atent in tot ceea ce fac, iar astazi nu a lipsit din post, numai ca in timp ce faceam fotografiile mai sus prezentate a cam obosit, asa ca priviti ce zaresc eu cand ma intorc:


Iau platoul cu biscuitii pudrati (de care nu cred ca ma voi atinge cateva zile parandu-mi rau sa stric logo-ul de zahar) si imi vad de treaba lasand asitenta sa se odihneaca pentru ca este atat de obosita incat doarme profund... nu o parasc cititorilor ca are si gura deschisa. E rupta, ce pot sa mai zic... :))



Ah... pot sa va mai zic de zmeura, este proaspata si culeasa de la mama care a concediat trandafirii de pe pergole ce se incapatanau sa infloreasca ani la rand asa ca a pus butasi de zmeura. Este o recolta fantastica anul acesta, deja am dat "comanda" sa bage cateva pungute la congelator... ca doar am invatat sa fac muffins cu zmeura.


Sa va mai spun si de reteta. Admir foarte mult ceea ce face Edith, reteta ei a fost mai mult decat usor de realizat iar gustul... oooh, rezultatul este fabulos de pufos si bun. O singura modificare am facut, am folosit 200 gr. de faina in loc de 250 gr.



Comentarii

  1. si eu fac in weekend! am zis... mi-am luat alta tavita de briose..si una de chec si profit de zilele libere... foarte buna ideea ta! esti geniala :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alexandra, eu am mai incercat sa fac briose dupa o reteta gasita pe internet, dar nu au iesit atat de bune cum sunt acestea plus ca se fac foarte usor si repede. Spor si sa ne spui cat de gustoase ti-au iesit!

      Ștergere
  2. yammy :x Vreau si eu sa ma indulcesc dupa un examen greu, iar briosele tale sunt perfecte! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Irina daca esti prin zona Universitatii dupa masa iti ofer una si reala. :)

      Ștergere
  3. Buuuuuun. Cred ca si noi incercam ceva muffins in weekendul asta. Tot cu zmeura, sau cu visine. Mai avem prin gradina cate una alta. Si tocmai am luat niste forme desenate dragut.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Roxana sa ne arati si noua rezultatul! Daca faci cu visine sa imi spui cum vor iesi pentru ca am si eu visine proaspete si chiar ma gandeam ca urmatoarea serie asa sa fie. :p

      Ștergere
  4. Waaa....stiam eu de ce mi-am luat 100 de hartiute de briose ieri dar nu ma gandisem la zmeurica <3 Tre sa incerc si eu :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adriana, din compozitia aceasta mie mi-au iesit 6 grasune si 4 mai mici, dar cred ca depinde si cate fructe bagi in interior.

      Ștergere
    2. Eu am o reteta cu cantitati pentru 12 bucati. Acum ma duc sa imi caut zmeurica sa imi fac si eu :)

      Ștergere
  5. Am si eu un asistent lat zilele astea (caldura mare ..:P)... desi cand e vorba de mancare, parca se invioreaza subit.:))

    Foarte fain ti-au iesit! hmm n-am forme.. ca as face si eu cu cirese... Caldura, caldura... dar tot as manca ceva bun:P.

    ps: zmeura mi-a amintit de bunici! Aveau in curte niste tufe si mergeam sa culegem:P. mai aveau coacaza neagra si rosie (asta mai putina, era "speciala":D)... agrise si cateva tufe mici cu afine.. oh da.. si visini:D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate si pe mine ma duce gandul la copilarie, zmeura si smochine avea bunica in vie si topaiam precum un ied intreband zilnic daca s-au copt sa mergem sa culegem.

      Tuxie nu reactioneaza cand este mancare in zona, pentru ca stie foarte clar ca nu are voie, asa ca mustatile ei curioase stau departe, mai putin atunci cand se fotografiaza ate, hartii, fetru, brose... :))

      Ștergere
  6. vai, ce pofta mi-e de zmeura! foarte fain arata vulpitele din zahar pudra si, bineinteles, T. e adorabila.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Daria. Se pare ca T. este adorabila orice ar face! :))

      Ștergere
  7. Arată yummy-yummy, dar pe căldura asta nu stau lângă cuptor nici să mă plăteşti. Mai degrabă m-aş lungi la umbră ca Tuxie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Andreia nici nu am stat langa cuptor, m-a chemat el cand au fost gata! :)))

      Ștergere
  8. wow ce-i aici de comentarii și pe bună dreptate. Și mie îmi place Edith :) Pot să zic că mi-ai făcut mega poftă cu muffins-urile astea și azi am făcut și eu vreo 18 bucăți :) Am urmărit rețeta, cu puțintică improvizație, așa cum cum mă caracterizează. Adică nu am pus cocos, dar am pus vreo 6 linguri de smântână suplimentar, zeama de la jumătate de lămâie(nu mai țin minte cât scria în rețetă), coaja rasă de la o lămâie și fructe de pădure de toate felurile(am luat unele înghețate). Au ieșit super pufoase și gustoase :) Lămâia chiar a fost ingredientul secret.

    P.S. super vulpițe, mă gândesc și eu la tura 2 de muffins să sacrific o fetiță din cărțile mele de vizită :)) Super Tuxie :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Andreea cred ca smantana m-ar tenta si pe mine sa adaug, dar parca nu am vrut sa ma risc pentru ca am mai facut retete gasite pe internet si nu mi-a placut rezultatul, dar daca tu deja ai incercat cred ca la urmatoarea tura folosesc si smantana. :D
      Sa ne arati fetita Skirt Bike de zahara, abia astept sa o vad!

      Ștergere
  9. Vai cat de frumoase sunt! Si pozele sunt superbe! :) Vulpita-i de senzatie!!
    Ma bucur ca le-ai incercat si ti-au placut!!
    Iti multumesc pentru cuvintele frumoase si multe felicitari si tie pentru minunatiile pe care le faci :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult Edith! Astazi tortul de zmeura publicat de tine m-a facut sa inghit in sec de foarte multe ori, chiar si cand nu mai aveam in fata fotografiile. :))

      Ștergere
  10. Minunate!! Multumim de recomandare, le incerc si eu azi! :D

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu