Treceți la conținutul principal

Ce cifră este?

Cifrele acestea senzoriale le-am realizat din carton reciclat și șmirghel, când Adrian începuse să fie fascinat de universul matematicii Montessori. Este destul de mult timp de atunci și mă gândeam că intrând în categoria materialelor prezentate la început de drum iar el a trecut la un alt nivel, ar fi cazul să eliberăm scena pentru altele mult mai provocatoare.

Daaaaar... așa cum mai tot timpul există și un dar, nu am putut încă să le dăm uitării ci le-am inclus într-o activitate senzorială de identificare a cifrelor folosind simțul tactil fără ajutorul simțului văzului.

Am luat o mască tip ochelari pentru somn și i-am zis puștiului că am să-i arăt ceva. Evident că în momentul în care a văzut pisicuța a sărit imediat că știe despre ce este vorba: că este o activitate în care trebuie să guste și să ghicească.

Personal, nu aveam de gând acest lucru însă replica lui m-a ghidat ușor către o nouă activitate. De multe ori sugestiile lui spontane de activități pot fi puse în practică atât de repede și ușor, încât mă iau și pe mine prin surprindere. :)





A fost distractiv atât pentru el cât și pentru mine pentru că m-a provocat să vadă dacă eu le ghicesc iar în timp ce făceam activitatea mi-a venit ideea să reluăm jocul senzorial dar încercând să urmăm indicațiile de formare a cifrelor date de o persoană care vede cardurile. 


Acum, mă duc repede să văd ce fructe sau legume avem prin frigider să punem de o activitate pe ne pusă masă. :)

Să aveți o zi de toamnă minunată, cu raze blânde de soare.


Comentarii