Treceți la conținutul principal

TUTORIAL: Fulgi de nea giganți

Ce bine s-a potrivit vremea de afară cu tutorialul de astăzi, nu? Cu siguranță o să aveți în casă tot ce vă trebui pentru a-i realiza și voi. Se fac atât de ușor și arată incredibil de bine, chiar magic. 

Trebuie să recunosc că nu m-am așteptat să fie atât de frumos rezultatul. 

Hai să aducem fulgii de nea în casă și să-i invocam pe cei de afară să mai aducă un nor alb și pufos să aștearnă încă un strat alb peste oraș.




Cu această ocazie, am onoarea de a vă prezenta primul tutorial fotografiat integral de Adrian. 

Cam toate tutorialele realizate de mine sunt fotografiate tot de mine fără ajutorul unui trepied, de aceea vă puteți imagina cum stau eu frumușel cu aparatul foto într-o mână și mă sucesc, mă rotesc și mă tot învârt să intre ceea ce dorec în cadru. Pentru că cel mai des folosesc un obiectiv fix de 50 mm și evident nu pot da zoom out să cuprind mai mult, mâna este telescopul meu și de multe ori îmi pare foarte scurtă.

De data aceasta m-am simțit extrem de liberă să fac acest tutorial și se poate observa cum îmi apar ambele mâini în cadrele fotografiilor. 

Puștiul asistând la multe din tutorialele realizate de mine, se pare că de fapt nu stătea "degeaba", ci înmagazina în materia lui cenușie tot procesul, iar acum mi-a demonstrat încă o dată, că observarea merge mână în mână cu învățarea.

Când văd fotografiile îmi vin în minte indicațiile lui haioase și figura cât se poate de serioasă. Hehhehe!

"- Pasul 1!!! Bine așaaaaa.... acum pasul 2. Gata! Urmează pasul 3... Hai, mamiii, pasul 3!". 


Cum să faci fulgi de nea giganți din rolele de carton rămase de la hârtia igienică?


Hai să începem cu Pasul 1:

Tăiați din rolele de carton fâșii de aproximativ un centimetru lățime.


Pasul2:

Lipiți cu silicon cald bucățelele tăiate, formînd o floare. Apoi completați cu jumătăți de fâșii sau chiar unele întregi îndoite.

În etapa aceasta vă puteți lăsa imaginația să zboare precum fulgii ce cad din cer. Știm că nu există doi fulgi la fel, așa că nu avem limitări în crearea formelor lor.



Pasul 3 presupune să facem fulgii să pară cît mai reali, adică din cristale de gheață. Dar cum?

Avem nevoie de un lipici super special ce nu poate fi găsit în nici un magazin din România, fiind disponibil la comandă chiar în propria ta bucătărie. Pe deasupra, este alcătuit doar din două ingrediente: apă și făină.

Amesteci părți egale apă și făină, și gata lipiciul special. :)


După ce ai omogenizat bine cele două ingrediente, introduci fulgii din carton în pasta obținută.



Pasul 4 este ultimul pas ce îți va transforma fulgii de nea astfel încât să arate ca și cum ar fi din cristale de gheață.

După ce i-ai atins de lipiciul creat chiar de tine din apă și făină, acum îi vei introduce în sare. Da, ai citit foarte bine. Este vorba de sarea de masă, cea pe care o folosești la bucatele delicioase pe care știi să le prepari.


După ce se usucă sarea îi puteți agăța pe o sfoară și astfel obțineți o ghirlandă cu fulgi de nea sau pur și simplu îi folosiți ca decor prinși de niște crenguțe vopsite în alb.



Arată minunat, nu-i asa?

Hai să aducem fulgii de nea în casele noastre și să ne bucurăm de ultima lună a iernii.

Cu drag,


Comentarii

  1. Eram convinsă ca e vreo postare restantă din decembrie, pentru ca eu deja aștept primăvara 🤭 Pe de altă parte îmi pare rău ca nu mai sunt ierni ca in copilărie, chiar dacă nu îmi place frigul, dar ma gândesc la copiii de acum. Ce percepție vor avea ei despre iarnă?!
    Fulgii sunt foarte frumoși! De reținut pentru iarna următoare.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu