Cred că zarurile prezintă o atracție foarte mare atât pentru adulți cât și pentru copii. Există o gamă foarte largă de jocuri ce implică folosirea diferitelor tipuri de zaruri, de la jocuri ce necesită colaborare între parteneri până la cele competitive.
Zilele acestea am folosit foarte mult zarurile poliedrale cu 10 fețe pentru a exersa prin joc scrierea și compararea numerelor cu o unitate, a zecilor iar partea favorită a puștiului a fost când am folosit 3 zaruri pentru formarea sutelor.
Am creat două templateuri ce pot fi descărcate GRATUIT de aici, și se încadrează pe format A4, iar fiecare joc conține 10 runde, adică 10 rânduri în care se vor scrie numerele.
Aceasta este varianta 1. preferată de puști pentru formarea și compararea sutelor.
Chenarele sunt colorate conform codurilor folosite în pedagogia Montessori, la fel și zarurile poliedrale cu 10 laturi (au cifre de la 0 la 9). Zarul verde pentru unități, cel albastru pentru zeci iar zarul roșu pentru sute.
- 3.a. La început puteți folosi un singur zar.
- 3.b. Când copilul identifică foarte bine cifrele și a exersat adunările numerelor naturale de la 0 la 9 (vezi pe site aici și pe blog aici adunările cu ajutorul tabelului cu lamele ) măriți gradul de dificultate și folosiți câte două zaruri adunând punctele acestora.
- 3.c. Comparați numerele obținute.
- 3.d. Identificați cine a avut cele mai multe numere pare sau numere impare.
Varianta 4. Joc cu zar colorat în 6 culori potrivit pentru identificarea și recunoașterea culorilor.
Dacă nu aveți un zar pentru culori, puteți lua un cub de lemn și lăsați copilul să coloreze cu o cariocă fiecare latură.
La final puteți verifica cine a dat de cele mai multe ori roșu, sau verde, sau să identifice culorile care se regăsesc pe zar dar nu și pe foaie.
___________________________
Prin achiziționarea acestor produse și nedistribuirea lor mă veți sprijini să pot dezvolta alte produse care sper să poată să vă ajute și să vă faciliteze efortul depus în clădirea unei educații concentrată pe interesele copiilor și principiile educației Montessori.
Pentru achiziționarea fișierelor electronice:
- mergeți pe pagina vixy.ro în secțiunea dedicată produselor digitale;
- adăugați broșurile dorite în coșul de cumpărături și finalizați comanda;
- după ce plata a fost confirmată veți avea acces pentru a descărca broșurile comandate.
NOTĂ:
Vă rog să NU ditribuiți aceste fișiere în niciun fel, deoarece distribuirea proprietății creative nu este corectă față de autor și nici legală.
Oricând aș fi extrem de încântată să văd fotografii cu aceste materiale folosite de către cei mici (scopul principal pentru care m-am hotărât să încep proiectul), nu ezitați să le etichetați pentru a le putea identifica ușor.
Vă mulțumesc din suflet pentru suport și interes și aștept cu nerăbdare vești . :)
Mult succes!
Comentarii
Trimiteți un comentariu