Treceți la conținutul principal

Tutorial: decoratiune pentru masa de Craciun

Zilele trecute mi-am amintit ca in urma cu 12 ani am invatat sa fac aceasta decoratiune din brad (fara bureti speciali pentru decoratiuni florale, doar elemente accesibile si la indemana). Tin minte ca in acel an am fost atat de entuziasmata de rezultat incat anul urmator am improvizat o mini fabrica si am pregatit mai bine de 10 coronite pentru a le oferi cadou.

Pentru ca m-au napadit amintirile am cumparat o creanga de brad si am zis sa vad daca mai tin minte procesul. Surprinzator totul mi-a fost foarte clar in minte, am lucrat cu mare drag iar entuziasmul ce mi-a fost activat am dorit sa il impartasesc cu voi, astfel ca am sa va arat pas cu pas cum se face o astfel de decoratiune pentru a impodobi masa de Craciun.
Poate veti spune ca este mai usor de cumparat gata facuta, dar bucuria si placerea realizarii ei impreuna cu copiii sau cu cei dragi sunt nepretuite.



Iata materialele necesare:
- crengute mici de brad;
- foarfece;
- capacul unui borcan;
- jumatate de mar;
- sarma subtire;
- banda adeziva;
- lumanare;
- decoratiuni dupa preferinte.


Pasul 1: prindem  marul de capac rasucind sarma de cateva ori in jurul acestora.


Pasul 2: incepem sa infigem in mar crengute de brad. Lungimea acestora o stabilim in functie de cat dorim sa fie decoratiunea de mare.


Vom forma primul strat de crengute.


Pasul 3: Continuam cu straturile superioare tinand cont ca lungimea acestora sa fie din ce in ce mai mica. Lasam putin spatiu deasupra pentru a permite sa fixam lumanarea in centru.


Pasul 4: Tundem varfurile crengutelor zburlite astfel incat sa ii dam forma dorita.


Pasul 5: Lipim de baza lumanarii, cu banda adeziva, cateva bucatele de sarma pentru a o putea infige in partea superioara a marului.


Pasul 6: Accesorizam dupa pofta inimii. :)


Spor la decorat (handmade) cat mai frumos iar casa sa va fie plina de bucurie alaturi de cei dragi.

Comentarii

Trimiteți un comentariu