24 martie 2018

Activitati si jocuri cu broscute (2 din 3)

Saptamana aceasta a fost despre stat in casa, febra mare si jocuri cu broaste.
Intr-o seara m-a lovit inspiratia sa ii pregatesc un iaz din feru (aici detalii) si de la acesta au pornit toate celelalte activitati si jocuri.
Cert este ca nu ne-am plictisit deloc, ne-am distrat, am ras mult si am invatat si multe lucruri noi.

Am observat ca in ultimul timp este atras mult de numere si am decis sa ii ofer posibilitatea sa inteleaga mai bine conceptul de cantitate, astfel ca dintr-un pahar de hartie am creat impreuna o broasca ce mananca muste.
Dand cu zarul, puteam sa numaram impreuna mustele pe care amfibienul nostru le ingereaza.

In continuare am sa prezint cat de usor si ieftin este sa inventezi si sa creezi un joc, ce poate fi extrem de fascinant si antrenant (atat pentru cei mici cat si pentru adulti).

LE: Articolele cu partea intai si partea a 3-a a activitatilor si jocurilor noastre cu broaste.
Este nevoie de:
- un pahar din carton, eu am avut verde, dar daca nu aveti puteti vopsi unul;
- hartie rosie pentru limba broscutei;
- carton verde pentru baza/picioarele ei;
- hartie alba pentru ochi;
- lipici;
- carioca neagra;
- un cutter sau foarfeca pentru a decupa gura.


Am observat ca este mult mai interesat de anumite jocuri daca este implicat in procesul productiei, asa ca el a lipit cercurile albe peste cele verzi.


Apoi, am lipit ochii pe pahar iar pe acesta l-am lipit pe baza verde urmand sa desenez cu o carioca neagra degetele broscutei, pupilele, narile si gura larg deschisa.
Am decupat cu un cutter gura si am lipit limba rosie. Cu o carioca verde am facut cateva pete pe pahar.
Gata, la joaca!
A fost atat de infometata broasca noastra incat dupa ce a mancat multe muste a poftit si la zar.
Mustele au fost tiparite si laminate apoi le-am decupat sub forma de cercuri.Intr-una din dimineti a ales, ca prima activitate, sa traseze cu o carioca liniile puctate, directionand broscuta catre diferite actiuni (sa sara peste pietre si sa ajunga la lac, sa se ascunda in tufis si apoi pentru ca ii era foame a ajutat-o sa prinda musca).
Fiind o foaie laminata a putut sa stearga si sa refacat exercitiul de cate ori a dorit.
O activitate extrem de relaxanta este cea in care coloram. Da, am zis corect coloram, nu coloreaza pentru ca nu doreste sa coloreze singur, de multe ori imi zice ca eu sa desenez sau sa colorez, iar el se uita.
Iata ceva ce i-a atras atentia: urmele de broasca.
I-am prezentat cum arata urmele lasate de anumite broaste si ca in varful degetelor, cerculetele sunt niste ventuze. I-am facut o stampila dintr-un burete taiat dintr-o saltea de fitness (mda, ocupa spatiul degeaba cam de mult timp si era cazul sa fie utila la ceva) si a stampilat pe hartie mare maro reprezentand pamantul.
Am lipit buretele decupat pe un cub mare de lemn, sa ii fie usor sa tina in mana stampila.

Truc util: pentru ca rezultatul stampilei pe hartie sa fie frumos si sa nu ramana exces de vopsea pe aceasta, puneti pe o farfurie o laveta de bucatarie iar pe ea vopseaua, o sa imbibe uniform forma stampilei.
Pot sa spun ca ne-am tavalit de ras. La propriu, ne-am tavalit cand am facut concurs pe covor, cu broaste topaitoare. Sareau in toate directiile si nici unul nu a reusit sa ajunga la lina de sosire, asa ca va rog daca aveti idee cum fac sa directionez aceste broaste, astept cu drag sfaturile.
Si iar am numarat broaste. Asocieri cu cifre si numarat pana la 5.
Stati pe aproape, mai avem activitati cu broaste.

P.S.: In ultimele zile, pasionatul nostru de vehicule a cam uitat de masini. :D

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...