Treceți la conținutul principal

In oglinda

Calendaristic, este ultima luna de iarna, si inca ne mai bucuram de activitati si jocuri ce se potrivesc acestui anotimp.

Pregatisem de asta toamna o rama tip oglinda, adica, intr-o rama de tablou am pus o folie autoadeziva ce imita oglina. Aceasta a fost folosita pentru jocul liber, in care creativitatea sa-si spuna cuvantul, formand diferite modele si patternuri din obiecte naturale ( ghinde, scoarta, felii de lemn, nasturi din lemn, etc.)

Am revenit cu jocul, dar schimband obiectele ce urmau sa faca parte din creatiile "inramate". De data aceasta, i-am pus la dispozitie obiecte potrivite cromatic cu iarna: bile de sticla, margele din lemn vopsite cu alb si bleu, cristale, clopotei argintii metalici).
De data aceasta, am construit impreuna fulgi de nea, iar in scurt timp, pustiul a adus si o familie de copitate salbatice, urmate de o vulpita ce apoi a fost alungata de cerb, pentru a-si proteja puiul.
Pe langa jocul liber de creatie, a fost si un joc de rol cu animalele salbatice ce au plecat prin nea sa-si caute de mancare.
Frumusetea acestei activitati nu este doar vizuala ci si ajuta la dezvoltarea imaginatiei.









Comentarii