Treceți la conținutul principal

Corpul uman - organele interne

Pe la finalul lunii ianuarie, pustiul nostru a avut parte de prima enteroviroza. M-am simtit extrem de vinovata ca in noaptea cu pricina, a vomitat din ora in ora iar seara mancase extrem de mult ceva gatit de mine la cuptor. Am crezut ca ouale folosite in preparat au fost alterate si de aici a pornit totul, dar dupa doua zile tati a avut acelasi episod si apoi dupa inca doua zile m-a palit si pe mine "distractia".  A doua zi s-a lasat cu dureri musculare, si am cam zacut pe rand. Deci, clar a fost viral, iar ziua libera de 24 ianuarie a fost memorabila.
Despre corpul uman, schelet, membre si tot felul de discutii in baza intrebarilor pustiului, am tot avut parte dar de data aceasta a fost un bun prilej sa pun cap la cap cateva activitati tematice cu accentul pe organele interne si rolul acestora.



In prima faza am citi despre germeni, ca ei sunt cei responsabili de imbalnavirea noastra. Cum ii putem contacta si cel mai important cum putem sa ne ferim, ca sunt bacterii si virusuri si cum se inmultesc in corpul nostru.



"Anatomy" este o carte minunata, cu decupaje laser extrem de atractive. Este o carte fragila datorita  multor elemente mici decupate in hartie, insa el a fost extrem de atent si delicat cu rasfoirea ei.
Pur si simplu ne-a fascinat.





Cardurile folosite pentru numirea organele interne fac parte din seria Montessori de la editura gama. Apoi asocieri figurine cu imagini.





Prezentarea lor a fost facuta conform lectiei in trei pasi iar cand am vazut ca le identifica si le numeste corect am trecut la macheta cu bust/torso pentru a le vedea pozitia in interiorul corpului uman.
Cu ocazia folosirii acestei machete a putut sa faca diferenta, in functie de pozitia durerii, daca este vorba de disconfort la nivelul stomacului (conform experientei recente cu enteroviroza: greata, voma, durere) sau este vorba de crampe provocate de gaze in intestin si atunci este posibil sa aiba nevoie sa mearga la toaleta.
La fel, cardurile folosite si de aceasta data fac parte din acelasi set cu cele de mai sus.






Puzzle-ul in straturi si alfabetul mobil le mai folosisem, deci nu erau o noutate pentru el.






Pregatisem cateva schite cu organele interne pentru a le colora, dar nu a prezentat interes aceasta activitate decat pentru a scrie denumirea acestora. Oricum coloratul nu a fost niciodata o atractie pentru el, in schimb am observat ca in ultima perioada a preferat sa deseneze.
Eh, fiecare cu pasiunile lui. Nu am insistat si nu-l voi presa in vre-un fel in aceasta directie, doar ii ofer posibilitatea sa aiba acces la ea, in caz ca doreste sa si coloreze.





Ma gandeam ca dupa o perioada sa fac trecerea catre cele 5 simturi, deci tema va fi tot corpul uman doar ca va fi pus accentul pe un segment aparte.
Am deja facute materialele pentru partea tactila si abia astept sa le unim cu celelalte simturi.

Comentarii