Treceți la conținutul principal

Plecati cu cortul

Oficial, astazi se implinesc 38 de zile de cand stam acasa, asa ca... GATA, am decis sa ne luam lumea in cap. Facem bagajul, luam cortul si plecam haihui, intr-o super viteza spre zone mai inverzite, mai stancoase, mai frumoase. Departe de stiri cu virus ucigator, departe de stres, departe chiar si de cei dragi (ca sa ii protejam).
Plecam sa invatam lucruri noi si sa ne regasim linistea interioara, unii dintre noi. Sa ne campam langa un parau, poate si pescuim ceva, apoi sa ne relaxam la un foc de tabara.
De mentionat ca aceasta este prima experienta cu cortul a pustiului.

In prima faza locatia trebuia bine aleasa, fara aglomeratie, fara galagie, fara mizerie. Auzisem ca pe "Creasta Balconului" era cam alomerat, cineva tot incearca sa faca ordine de 3 zile si se pare ca a lasat totul vraiste, asa ca am optat pentru "trecatoarea de vest a Camerei lui Adrian".
S-a dovedit a fi cea mai buna alegere!

Iata cum arata partea de rasarit inainte de a campa noi. Dupa aparitia noastra a aparut o cascada din saci de gunoi albastri, ce se pravalea pe niste stanci din hartie craft reciclata de la ambalajele cadourilor primite de pusti de ziua lui. Forma la baza cel mai fain loc de pescuit, plin de pesti colorati si vioi ce se lasau atat de usor atinsi chiar si cu mana.


Spre nord, avem un versant stancos de toata frumusetea, cu niscaiva vegetatie mutata de localnicii din zona, nu foarte indepartata, a "Vaii Sufrageriei".



Nu am ajuns la bunici sa imprumutam cortul lor, dar am improvizat un cort tip A dintr-un cearceaf de pat, asezat pe coada unei maturi care sta sprijinita de pervaz si suspendata de aplica din tavan.


Va spun de pe acum ca nu a dormit nici macar o secunda la pranz. Si-a luat chiar si gustarea de dupa amiaza in cort iar activitatile desfasurate nu au fost putine.


In timp ce discutam despre varianta potrivita de a pozitiona cortul, de ce nu este in regula sa fie pus langa stanci ce par cazute recent sau in zone inundabile, sau unde este risc de avalanse, ma trezesc cu el ca ma intreaba pe un ton foarte grav si apasat:
"- Mai MAMA, de ce ai pus cortul atat de aproape de apa?"
:)))


O alta lectie care l-a captivat, a fost cea de viata practica si anume: manuirea unui briceag multifunctional elvetian. I-am explicat ce poti face cu fiecare componenta a briceagului si ce parte este necesara pentru a desface conserve cand acestea nu au cheite de deschidere iar el a simulat ca are nevoie de conserve cu boabe de fasole. Cica ar merge de minune cu un peste proaspat la gratar.





Vazusem ca la baza cascadei se stransesera multi pesti, pe tot parcursul zilei a tras vreo 3 reprize de pescuit pentru ca la cina avea de gand sa hranim tot campingul cu peste la gratar.






Ne-a prins seara la cort, asa ca focul de tabara realizat hartie colorata creponata iar bustenii sunt role ramase de la servetelele de bucatarie a fost luminat de o instalatie cu leduri si baterii.


Pe la ora 18:00 l-am anuntat ca ar fi cazul sa inchidem campingul.
Grav moment! TRAGEDIE cu lacrimi de crocodil.
Cica el este campat 4 saptamani.


Totul a ramas neatins, doar coada maturii am dezlegat-o de firul prins de aplica din tavan, sa nu stea mult timp cu greutate agatata si sa dam in alte incidente.

Partea buna este ca avem culoar liber de la pat spre usa din camera , in caz ca sunt urgente la noapte pentru mers la baie.
Maine, o luam de la capat. Si tot asa cica vreo 4 saptamani.

"- Mama, maine o sa ma trezesc foarte de dimineata!"

Comentarii

  1. 38 de zile?? 😱
    Foarte frumos!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alina, din pacate cam da. In prima saptamana a fost febra si niscaiva muci care s-au gandit sa plece la plimbare si sa o ia spre urechea stanga. In a doua saptamana otita iar dupa antibiotic am decis sa il protejam o saptamana ca tot avea sistemul imunitar ciuruit. Apoi a venit interdictia de corona. :( Dar, ne descurcam cu astfel de activitati.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu