Treceți la conținutul principal

Petunia

Iată cum într-un mod destul de simplu poți să îmbini lectura cu activitățile pentru dezvoltarea motricității fine, și totodată poți vedea cum prind viață personajele mult îndrăgite din cărți.

În caz că nu o știți, ea este Petunia, de Roger Duvoisin.



Gâsca simpatică și cam prostuță, găsește o carte în iarbă. Cine are cărți e foarte deștept, se știe, așa că Petunia decide să o păstreze. De acum va fi și ea deșteaptă și înțeleaptă. E simplu. Trebuie doar să ai o carte.

Însă pentru activitatea noastră ce îți pune la încercare răbdarea, concentrarea și evident atenția, trebuie doar să ai o pungă cu boabe de fasole. Ah da, și puțin lipici!

După ce am tăiat capacul unei cutii de carton și am desenat conturul Petuniei, am lăsat treaba pe mâinile puștiului. 

Pentru că nu am apreciat prea bine proporțiile gâsculiței dolofane, mai că-i ieșea coada din cadru, dar acest mic amănunt nu a fost un impediment în realizarea activității așa că am trecut la pasul următor, adică să las copilul să lipească boabele.






Inițial mă gândisem ca Adrian să lipească doar boabe de fasole și pentru că acestea sunt albe, labele și ciocul decisesem să le pictăm cu galben, apoi mi-am dat seama că aveam și niște boabe de porumb care s-au potrivit de minune.




Până când a ajuns să lipească boabele de porumb din dreptul ciocului, picioarele și coada deja se uscaseră, iar când a terminat eu nu am avut de așteptat foarte mult timp pentru a adăuga detaliile pictate cu vopsea acrilică neagră.
Pentru că nu am dorit să pictez tot fundalul, am trasat conturul cu negru punând în evidență forma înaripatei.

Ca să fie treaba treabă, am realizat repede și o carte roșie pentru Petunia noastră cea deșteaptă iar cu ajutorul câtorva frunze uscate am îmbogățit decorul.

Rezultatul final îmi pare mai simpatic decât îmi imaginasem iar până când am adaugat eu detaliile, Adrian a mai citit o dată cartea. Îmi era atât de drag de el când îl auzeam cum chicotește pe canapea.

Voi o aveți pe Petunia?



Comentarii

  1. Foarte dragut v-a iesit Petunia! <3
    Avem si noi cartea. Eu am o fetita, dar nu m-am gandit sa facem impreuna asa o activitate draguta.
    PS: abia acum cateva saptamani am descoperit ca mai exista o carte, "Ai grijă, Petunia" (2017). Am comandat-o pentru cadoul de Craciun, sper sa fie la fel de simpatica.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, o avem si pe aceea, de fapt a fost prima achizitionata si apoi am vazut ca este aceasta cu cartea. Este la fel de atractiva si cu o morala super. :)
      Spor la citit!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu