Treceți la conținutul principal

TUTORIAL de PAȘTE (2): Pahare găini curioase și haioase

Ieri prezentam un tutorial cu inele pentru șervețele , realizate din materiale reciclate, adică din cofraje de ouă (click aici pentru a-l vedea). Astăzi vin cu un tutorial prin care poți personaliza paharele cu fețe colorate, de găini haioase și curioase.


Oare doar mie îmi par găinile niște păsări foarte curioase? Dacă nu, iată cum ochii lor bulbucați îți aduc inevitabil un zâmbet pe buze atunci când vrei să bei din aceste pahare personalizate.
În urmă cu niște ani buni, văzusem într-o revistă de art & craft aceste păsări și mi-a rămas în minte cât de haioase erau, așa că anul acesta au ieșit la iveală din colțișorul minții și au prins viață adăugând puțină personalitate paharelor de pe masa de Paște.

Am făcut câte un șablon pentru fiecare element iar pagina cu instrucțiuni poate fi descărcată de aici.


Sunt destul de ușor de realizat și ai nevoie de:

- hârtie colorată, 

- lipici,

- foarfecă și cutter,

- bile de carton sau polistiren,

- creion/ marker.

După ce ai tipărit pagina cu instrucțiuni, decupează cele 3 elemente ale șabloanelor.


Folosind șabloanele, trasează pe hârtie colorată formele celor trei elemente. Dacă nu ai hârtie colorată, nu-i nici o problemă, poți picta hârtia albă în ce combinație cromatică dorești.

Cu ajutorul cutterlui, tai sferele pe jumătate pentru a obține ochii.


Având toate elementele pregătite poți începe asamblarea găinilor curioase și haioase. În această etapă Adrian a dorit să participe și să-și facă propriul pahar.


Cu un creion cerat roz poți să-i adaugi niște bujori în obrăjori.Lași la final piesa de rezistență: ochii bulbucați bine poziționați. :))Ultimul pas, lipești fața gănii pe pahar și asta a fost tot, distracția poate să înceapă!

Sper să fie cu folos, căci procesul a fost haios.

Cu drag,Comentarii