Treceți la conținutul principal

Astăzi este joi, jocul nostru e în toi! BINGO cu animale din ocean

Am constatat că în ultima perioadă ne-am atașat destul de mult de jocurile de societate (game board). Ne plac pentru că ne ajută să ne conectăm și totodată să ne simțim bine, să râdem mult, să ne distrăm.


OCEAN BINGO este un joc pe care l-am jucat pentru prima dată în urmă cu 6 luni. Da, nu mai jucasem niciodată Bingo, nici un fel de Bingo și am învățat alături de Adrian atât regulile acestui joc mult îndrăgit în întreaga lume cât și informații despre anumite creaturi ale oceanelor, ce sunt extrem de frumos ilustrate de Holly Exley.




Jocul conține o broșură cu regulile de bază și informații despre toate animalele incluse pe carduri și planșe. Unele animale le cunoșteam , altele nu însă a fost o provocare să încercăm să găsim corespondentul numelor acestora în limba română, spre exemplu acum știm cum arată peștele balon, crabul potcoavă, lamantinul, peștele leu, și multe altele.

Este un joc de noroc iar faptul că mereu iau bătaie mă duce cu gândul că ar fi cazul ca puștiul să joace la Loto. :)) Pe lângă noroc, această variantă ilustrată cred că este benefică și pentru dezvoltarea atenției, a asocierilor și îmbogățirea culturii generale pentru că ne permite să dicutăm despre animalele respective. Cred că este un plus față de clasicul Bingo ce presupune numere.


Sunt 64 de animale ilustrate, unele de care nici măcar nu auzisem dar ne bucură mult căci orizontul nostru este puțin mărit datorită acestui joc.

Nu doresc să prezint regulile jocului de Bingo, acestea sunt incluse în cutie sau pot fi găsite foarte ușor pe internet, ci vreau să vă spun cât de versatil poate fi acest joc ilustrat și cum l-am folosit noi până în prezent.

În continuare vă voi prezenta 5 tipuri de jocuri pentru care vei folosi elementele OCEAN BINGO:

1. Cine ghicește? 

Joc pentru dezvoltarea limbajului.

Un jucător extrage un cartonaș din săculeț și începe să prezinte detalii despre animalul respectiv (ce culoare are, cu ce se hrănește, mediul în care trăiește, etc.) iar ceilalți jucători trebuie să-l ghicească. 

Dacă doriți să-l faceți competitiv, optați ca jucătorul ce a ghicit să păstreze în fața sa cardul respectiv. Cel care la finalul jocului are cele mai multe carduri, adică a ghicit cele mai multe animale, va fi câștigător.


2. Asocieri. 

Joc pentru dezvoltarea atenției.

Fiecare jucător are în fața sa una din cele 13 planșe incluse în joc, ce conține 25 de ilustrații. Toate cardurile se vor așeza cu fața în sus în mijloc iar jucătorii trebuie să identifice și să asocieze cât mai multe animalele de pe planșa proprie poziționând cartonașele pe aceasta. 

Cel care a reușit să găsească cele mai multe animale va câștiga jocul.


3. Memo

Joc de memorie.

Alegeți 18 carduri formând 9 perechi, sau selectați mai puține perechi pentru copiii mai mici. Perechile vor avea anumite caracteristici comune, spre exemplu selectați din toate cele 64 de carduri două păsări, doi crabi, doi rechini, două balene, doi pinguini, doi delfini (Atenție!!! deși orca se mai numește și balena ucigașă, de fapt face parte din familia delfinilor).

Amestecați cardurile cu fața în jos și apoi aplicați regula jocului de memorie. Întoarceți pe rând, cu fața în sus câte un card și încercați să ghiciți unde se află perechea acestuia. 

Cel care a descoperit cele mai multe perechi câștigă.


4. Sortează

Joc pentru dezvoltarea cunoștințelor.

Așezați toate cardurile cu ilustrațiile în sus și încercați să alegeți animalele care fac parte dintr-o anumită grupă sau au o anumită caracteristică în comun. 

Spre exemplu sortați animalele vertebrate de cele nevertebrate, sau animalele ce trăiesc explusiv în apă de cele care stau pe pământ, sau puteți grupa mamiferele și cele ovipare, sau sortați ierbivorele, carnivorele și omnivorele. 

Sigur veți găsi multe alte combinații ce pot fi utile în sortarea celor 64 de carduri.


5. Bingo

Jocul clasic Bingo.

Pot juca până la 6 jucători iar regulile le găsiți în cutie, deci nu voi mai detalia. 

Ce pot să spun este că ne place mult!

Jocul OCEAN BINGO îl avem de la BiaBooks și știu că avea cel mai mic preț de pe piață. Dacă nu mai este în stoc puteți lăsa un mesaj și sigur Daniela o să vă ajute cu mare drag pentru a intra în posesia lui cât mai repede posibil.

Sper să vă placă și vouă cel puțin la fel cum ne place nouă iar dacă găsiți și alte variante de jocuri ce pot fi folosite cu elementele incluse în acesta, vă rugăm să ne anunțați și pe noi să le punem în practică.

Cu drag,


Comentarii