Treceți la conținutul principal

Cărți, pisici și gogoși

Atunci când iubești foarte mult cărțile dar la fel de mult iubești și pisicile și te afli în postura de a beneficia de ambele în același timp, încerci să faci ca totul să iasă bine, să împaci și capra și varza, adică și cartea și pisica.


În fiecare vacanță, excursie sau când organizăm ieșiri mai lungi de două-trei zile am creat un obicei în a strecura în bagaj cărți surpriză pentru puști.
De data aceasta, pentru vizita bunicilor am dosit în bagajul lui Adrian o "Matilda", de Roald Dahl.


Partea cea mai amuzantă a fost când a descoperit cartea în timp ce-și  căuta o bluză cu mânecă lungă. A-nșfăcat-o curios și a fugit repede pe fotoliul din verandă să o savureze cât mai repede. Exact pe fotoliul în care Tuxie își primește răsfăț, alint și dragălășenie, exact în zona în care ea ar trebui sa primească toată atenția.
Evident că în momentul în care felina intra plictisită în casă după ce hoinărise prin curte toată dimineața și a zărit o ființă umană așezată pe fotoliu, a ridicat periscopul și din două salturi a ajuns acolo unde trebuie să fie ca să-și primească dreptul pisicesc. 

Oricât s-a străduit ea să-i atragă atenția că e momentul să o mângâie, oricât s-a împins cu capul să-i impună că e momentul să o mângâie, scorul era 1-0 pentru carte.
Ce-i drept, condiții cam incomode de a citi mai ales dacă dorești să nu deranjezi foarte tare pisica.

Eu nu mai puteam de râs iar aceasta este imaginea imediat următoare după ce am rostit cu voce tare întrebarea:
"- Tuxie, ce faci acolo?" :))


Știm cu toții căt de perseverente sunt aceste blănoase când au un scop bine definit, căci cu determinare sigur reușești să aduci într-un final o mânuță delicată pe creștetul tău de felină insistentă.


Totuși, puștiul a rezistat destul de mult timp să țină cartea în poziția aceasta incomodă iar la un moment dat au convenit o schimbare și se pare că una dintre părți nu era chiar mulțumită de ceea ce obținuse.

Vă las să ghiciți cine este partea ce urma a face contestație în această situație.



Nu a durat mult și i-am găsit așa:


Eu m-am topit de dragul lui, de dragul ei, de dragul lor!

Pe lângă toate acestea dacă te mai învăluie și un miros de gogoși făcute de bunica, apăi ce ai putea să-ți mai dorești de la vacanță?

Cărți, pisici și gogoși.


Numai bine,

Comentarii