Treceți la conținutul principal

Răbdare și concentrare (4 din 10)

Activitatea propusă astăzi face parte din mini seria (o puteți vedea pe toată aici) activităților menite să dezvolte răbdarea și concentrarea celor mici. 

A fost inițiată de puști în momentul în care eu îi prezentam câteva legume iar el și-a îndreptat atenția spre varza roșie și foile ei cărnoase ce pot fi desfăcute cu mult tact și evident răbdare.

Vârsta puștiului în fotografii: 1 an și 11 luni.

Materiale necesare: o varză roșie sau albă.

Cât a stat implicat în activitate: 10 - 12 minute.

Pentru un adult acest timp de 10 minute în care copilul stă concentrat și implicat într-o activitate poate părea scurt, însă fiecare minut adăugat este o mare realizare pentru copil. Roadele acestor reprize scurte în care copilul mic este capabil să stea atent și antrenat în ceea ce face, vor fi culese pe parcurs, în perioadele de lucru când va avea interes pentru studiu și cercetare sau pentru realizarea temelor.



Pe lângă beneficiile aduse de concentrarea în sine aupra activității propriu zise, observați în fotografiile de mai sus cum poate fi considerată și o activitate de motricitate fină ce implică exersarea prinderii pensetă.

Nu interveniți dacă varza ajunge să fie jumulită serios, veți putea transforma resturile într-o salată delicioasă.

Deci, când vezi o varză la ce te gândești?
Poate la o rață pe varză călită sau o salată super gustoasă cu morcov și mărar, sau poate chiar la o activitate menită să dezvolte laturi atât de importante.

Sper ca acest articol vă va ajuta să vedeți oportunități de învățare pentru cei mici, în tot ceea ce vă înconjoară.
Toată mini seria cu activități o puteți vedea dând click aici.

Cu drag,



Comentarii