Treceți la conținutul principal

Tărăboi în grădina de zarzavat

Din seria cartilor cu Pettson si Findus, prima intrata in biblioteca noastra a fost "Tortul de clatite" despre care pot spune ca a fost extrem de indragita chiar de la prima rasfoire si citire.
Pustiul avea putin peste doi ani iar in acel moment nu ii citeam carti in care animalele au caracteristici omenesti, asa ca putinele replici pe care pisoiul tigrat le avea in cartea respectiva, se rezumau la: miau, miiaaaaau si miauuuuuuu pe tot felul de intonatii amuzante.
Exact cum vorbeste Tuxie a noastra.

In momentul de fata cred ca avem seria completa de carti si absolut toate sunt citite des, la fel de apreciate ca in urma cu trei ani. 
Evident, nu mai exista cenzura pentru ca acum face difenta dintre real si imaginar, cel putin in cazul animalelorvorbitoare de limba romana.
Sincera sa fiu, nici nu as mai putea face aceest lucru pentru ca urmareste textul cand citesc si ma trage de urechi daca indraznesc sa mai elimin paragrafe pentru a scurta timpul pana la culcare.







De la aceasta mare iubire pentru carti, intr-o seara de inceput de 2019 am dat startul construirii casutei lui Pettson, din carton reciclat dintr-o cutie.
Dupa casa a aparut Pettson fiind o marioneta modificat dintr-o papusa de lemn luata din Jysk. Apoi a aparut in viata noastra un Findus modelat din lut.
Pentru ca proportiile erau extrem de nepotrivite intre aceste 3 elemente, prin toamna lui 2019 am decis sa apara in viata noastra un nou Pettson. De data aceasta realizat din lut, la fel ca Findus, cu picioare si maini mobile pentru a putea fi implicat activ in anumite actiuni de joc de rol.

Zilele acestea am pus in scena "Tărăboi în grădina de zarzavat" unde  apar animale domestice si legume ce cresc in gradina lui Adrian si a celor doua personaje de poveste.
Totul este asezat intr-un sertar scos din dulapul cu figurine. In jurul casutei de carton am pus nisip kinetic pentru a amenaja gradina de zarzavaturi.


Chifteaua lui Findus, desi este bine imprejmuita cu bete de lemn, porcul tot a reusit sa o savureze.
Gainile scurmand dupa rame au avut treaba vreo 15 minute sa rascoleasca tot nisipul.






Jocul de rol se desfasoara atat in exterior, mai exact in gradina, cat si in interiorul casutei, aceasta avand o parte deschisa, cu acces direct la bucataria lui Pettson.

Sa stiti ca aici se fac cele mai bune clatite, da?







Mentionez ca elementele din toata aceasta scena, in proportie de 95%  sunt realizate de mine, din materiale reciclate si lut, mai putin porcul, galeata de metal, gardul si bovinele.

Deci nu este nevoie de jucarii scumpe pentru a deschide pofta de joaca.
Tin minte ca gainile au aparut undeva intre realizarea lui Pettsonul 1 si Pettson 2.


Spuneam ca aceasta casa a fost realizata din carton reciclat. Dupa ce ne-am documentat foarte bine cum este arhitectura casei, am trecut la decupat, asamblat, pictat si decorat si evident ca a doua zi a intrat in teste si joc de rol.





Acestea fiind spune, va dorim spor la joaca si la citit!

Comentarii

Trimiteți un comentariu