Treceți la conținutul principal

Meniu de petrecere

Observarea copilului este un pas foarte important în pedagogia Montessori. Astfel poți să identifici în ce etapă de dezvoltare se află copilul, îi înțelegi nevoile și știi cum să pregătești mediul.
Este fascinant cum evoluează, cum crește iar interesele lui se modifică.

Dacă până nu demult, puștiul făcea anumite activități pentru achiziția unei abilități, de exemplu: tăierea hârtiei era realizată cu scopul de a perfecționa mânuirea foarfecii, în prezent, mai exact în cazul de față, această activitate are un scop bine definit, realizarea pastelor cannelloni.

El era cel care mă ajuta pe mine la anumite proiecte, însă, deja simt cum lucrurile se schimbă iar nevoia lui de a lucra în echipă este vădit mai mare. 
Acum proiectele sunt bine definite de el, pornind de la ideile lui, de la coordonare și realizare până la punerea în practică.

PROIECT: Aniversarea lui Alex, elefănțelul de pluș. 

Puștiul a decis că elefantul împlinește 10 ani, drept dovadă a desenat și decupat un 10 pe care l-a lipit de masa sărbătoritului.


După ce a stabilit foarte clar numărul invitaților, a decis ca aniversarea să aibă loc la restaurant unde vor putea mânca împreună.

Un meniu bine definit începe mereu cu un desert delicios, corect?




Dacă ai meniu, trebuie să ai și mâncare. 
Mâncare delicioasă din carton, hârtie reciclată, colorată și creponată.



Pot spune că atât jocul de rol cât și realizarea alimentelor din meniu au fost distractive. 

Felul principal, copanele de pui cu felii de cartofi rondele. 
La treabă!
Exact cum a lucrat cu incastrul metalic, așa a făcut cartofii, cu ajutorul unui șablon realizat din cartonul reciclat al unei cutii.


Feliatorul ondulat a fost adus din bucătărie pentru a vedea exact modelul acestuia și să știm cât de mari sunt onduleurile feliilor noastre de cartofi.


Copanul m-a rugat să-l fac eu dintr-o hârtie maro mototolită iar la un capăt am lipit o formă decupată din hârtie albă, ce reprezintă osul.


Cum mereu lângă carbohidrați este nevoie să existe și ceva vegetale, am făcut felii de castraveți.


Pizza și pastele intră pe lista scurtă a felurilor favorite de mâncare, așa că nu aveau cum să lipsească din acest meniu. 
Feliile de pizza și toate elementele necesare pentru ea le avem de acum 3 ani de când am făcut cuptorul pentru pizza, vedeți aici tutorialul respectiv.

Pentru paste s-a votat să se servească porții generoase de cannelloni cu sos de tomate și busuioc proaspăt.
Yummmmyyy!





Inițial plănuisem să fie cannelloni umpluți cu brânză, adică cilindri galbeni îndesați cu hârtie igienică albă, dar pentru că invitații elefănțelului deja începuseră să sosească, au rămas pastele doar cu sos de tomate și frunze de busuioc proaspăt realizate din hârtie creponată.

Brioșele la final, un desertul rapid și gustos realizate cu efort minim. :)




Poftă bună aș zice, și distracție plăcută!

Până la următoarea petrecere, numai bine. 
Sau dacă doriți să vedeți petreceri tematice reale, puteți vizita secțiunea pachetelor dedicate petrecerilor de pe site, click aici


Comentarii