Ma pregateam sa ma despart de ele cand le-a vazut pustiul si a zis ca mai vrea sa le foloseasca.
Talpile senzoriale le-am realizat cand el avea doi ani si ceva, dar nu tin minte sa fi fost folosite intens ci atunci cand mai dadea cu ochii de ele prin cutiile cu activitati depozitate pe balcon.
Deja ma decisesem ca este cazul sa imi iau la revedere de la talpitele acestea senzoriale, care in momentul realizarii erau de doua ori mai mari decat piciorusele lui. Le-a vazut iar, le-a luat si a-nceput sa mearga pe ele iar eu am zis sa-l si fotografiez. Vazand imaginile de astazi, sunt socata cat de repede a crescut, parca alaltaieri punea ambele picioruse pe o singura talpa si abea daca o acoperea.
Lasand nostalgia la o parte, activitatea senzoriala este minunata pentru ca-i poate face pe copii sa fie constienti de ceea ce simt atunci cand calca pe talpitele acestea decupate din carton reciclat. In prezent nu am abordat doar aspru, moale, tare ci si din ce sunt realizate, ce se intampla cu anumite materiale atunci cand este exercitata o presiune asupra lor (spre exemplu talpa cu burete).
Pana la urma ma bucur ca nu mi-am calcat pe inima sa scap de ele mai demult.
Sunt foarte usor de realizat deci in cateva minute obtii o activitate senzoriala. Ai nevoie de foarfeca, lipici si cam ce materiale poti gasi prin casa astfel incat sa se simta diferit la atingere. Din cartonul unei cutii am decupat forme de talpi iar pe ele am lipit materiale cu diferite texturi: iuta, nasturi, smirghel, burete, folie cu bule de aer si am avut un mop pe care nu il foloseam asa ca a devenit talpita preferata a pustiului.
Iar talpile preferate sunt evident cele moi si pufoase. :)
O extensia a cestei activitati ar fi sa faceti perechi cu talpi pe care ati lipit acelasi material, iar cei mici sa asocieze talpa dreapta cu cea stanga ce reprezinta o pereche la fel. Cu ocazia aceasta, pe langa texturi puteti exersa si care este piciorul stang sau drept.
Spor la joaca!
Comentarii
Trimiteți un comentariu