Treceți la conținutul principal

Crumble cu prune

Nu am mai făcut de mult timp crumble cu prune, dar cred că toamna aceasta vom profita mai mult de avantajele acestui desert. 

Hmmm, hai cu avantajele: e delicios, gustos, savuros și se prepară extrem de repede. V-am convins?

Putem încadra această rețetă la categoria deserturilor ce pot fi preparate chiar de copii, atât de ușor se face.

Noi l-am servit cu o cupă de înghețată făcută în casă. Altă minunăție preparată de puști, afine + banane + smântână așezate frumos în blender și amestecate până când devin cremă, apoi puse în caserole și la congelator cu ele pentru câteva ore. 

Ar fi de preferat să decorați cu mentă proaspătă, însă la noi merge și cu busuioc, fiind singura frunză verde proaspătă pe care o aveam în casă în acest moment. Hehehe, dă bine în poză!

Revin la etapa că acest crumble se prepară ușor, hai să spunem în 3 pași.

1. Prunele se spală, se taie în sferturi și se așează într-un vas termorezistent. Dacă vrei, poți pune pudră de scorțișoară peste ele.


2. Se amestecă 70 g făină + 30 g fulgi de ovăz + 70 g unt. Compoziția sfărâmicioasă se presară peste prunele din vas.


3. În cuptorul preîncălzit la 180 °C se introduce vasul timp de 40 de minute, până se rumenește crusta de deasupra.
Gata cei trei pași!

Când scoți preparatul din cuptor vei simți parfum de toamnă cu aromă de magiun de prune.


Cu prima ocazie când vom mai face crumble cred că vom folosi prune și mere pudrate cu scorțișoară.
Deja simt aromele acestea combinate.

Poftă bună!


Comentarii