Treceți la conținutul principal

TUTORIAL de PAȘTE (3): Suport pentru ouă

Cel de-al treilea tutorial din seria "Tutorial de Paște" este realizat tot din cartonul reciclat al cofrajelor de ouă. Primul a fost inelul pentru șervețel, prezentat aici iar astăzi este vorba de suportul pentru ouăle vopsite. Cel de-al doilea tutorial în care prezentam personalizarea paharelor, îl găsiți aici.



Cocoșeii albi cu coadă elegantă din pene albe pun foarte frumos în evidență ouăle vopsite, indiferent de culoarea acestora. Fie că sunt ouă pastel sau au culori intense, se vor vedea la fel de drăguț.



Pentru realizarea lor ai nevoie de:

- cofraje de ouă,

- foarfecă,

- lipici,

- creion,

- vopsea și pensulă.


Pasul 1:

Desenează pe capacul cofrajelor elementele plate: creastă, cioc, aripi, gușa. Vei avea nevoie pentru fiecare cocoșel în parte de două aripi, un cioc și două elemente pentru gușă.




Pasul 2:

Decupează formele desenate la pasul 1 iar pentru corpul cocoșului decupează cele două colțuri ale cofrajului, precum în imaginea de mai jos.



Pasul 3:

Pictează toate elementele decupate în ce combinație cromatică preferi. În această etapă, puștiul a ajutat foarte mult și mai bine de 70% a fost realizată de el.



Pasul 4:

După ce s-a uscat vopseaua, lipește pe baza cocoșului, creasta acestuia, gușa, aripile și penele pe post de coadă. Dacă nu ai ochișori mobili poți picta cu negru două puncte.

Asta a fost tot, acum poți așeza suportul pentru ouă pe masă alături de decorul de sărbătoare.


Numai bine,


Comentarii