Treceți la conținutul principal

Calendar advent 2019

Primul calendar advent l-am facut cu Adrian anul trecut cand de pe data de 1 decembrie i-am pregatit cate o carte si o activitate aferenta acesteia. Tot calendarul il puteti vedea aici.
Anul acesta a pornit de la ideea pustiului de a readuce la Bucuresti bradul nostru artificial, imprumutat cativa ani bunicilor. Zicea ca este mare si ar primi mai multe cadouri acasa la noi.
Avand acest calendar poate sa se pozitioneze mai bine in timp si sa identifice cate zile mai sunt pana la Craciun. Am creat si tiparit un calendar cu fiecare activitate in parte, apoi l-am lipit pe peretele din sufragerie. Intr-o zona este tiparit numarul de zile ramas pana la Craciun iar el urmeaza sa puna cate o bulina alba pe cercul respectiv.



Pe 1 decembrie am adus bradul acasa, pe 2 decembrie a dorit sa il montam iar de pe 3 decembrie am optat pentru activitati craft. In fiecare zi urma sa facem cate o decoratiune pentru brad si nu numai.

Datorita sotului meu minunat care mi-a realizat un birou rustic, cu tevi si lemn natur, am decis ca bradul sa se asorteze si sa aiba acelasi aspect rustic iar decoratiunile realizate de noi sa fie doar din materiale naturale, unele fiind chiar reciclate.

Primul ornament am decis sa fie o mini coronita din alune de padure.






Pe 4 decembrie am decis sa facem ingerasi din linguri de lemn si hartie. Avea alaturi un model realizat de mine iar toate materialele necesare erau puse pe o tavita.








Zilele 5 si 7 decembrie ne-au pus la treaba cu sfoara de iuta, din care am format braduti si globuri. Sfoara a fost infasurata pe carton sau hartie mototolita. Pentru globuri am folosit si sfoara alba din bumbac.









Comentarii