Treceți la conținutul principal

Mare arta cosmica

Pustiul nostru nu a avut si nici in prezent nu cred ca are o mare pasiune pentru pictat si desenat. In primii ani de viata abia daca am reusit sa punem cateva foi A4 cu niste "mazgaleli" intr-un dosar, asa macar de-o amintire.
Domne, nu picteaza el zi de zi dar cand o face, apai o face la un nivel mare... sa ma satur eu de bagat foi A4 la dosarul cu amintiri. O mega pictura de-a lui echivaleaaza cat 20 de coli in format mic. :)))
Cum era zicala aceea: o data dar bine!

De pe la 3 ani avem un tablou gigant, aici l-am prezentat si atat de mult i-a placut pictatul in cada incat acum la 5 ani l-a lovit iar cheful. Ah, si intre timp parca a mai fost unul cu pinguini, era tare motivat atunci fiind decor pentru petrecerea lui aniversara.

Si de data aceasta am avut un scop bine definit: in timp ce ne construiam propria colonie martiana, spatiul cosmic urma sa fie expus pe perete si admirat de pe Marte.
Cand ne jucam, facem atmosfera nu gluma pentru ca fiecare detaliu conteaza.


Cum ziceam, tot in cada s-a desfasurat actul creativ si de data aceasta iar pensula imensa l-a ajutat sa nu ajunga in stadiul de plictiseala inainte de a finaliza proiectul.









Si cum pofta vine mancand, in cazul de fata , pictand, s-a gandit sa-si faca atelier de arta in baie.
Dupa ce si-a terminat tabloul s-a pus pe treaba sa-si aranjeze atelierul pentru ca a doua zi de dimineata urma sa vina clienti pentru comenzi de tablouri.
Ultima etapa in realizarea tabloului cu spatiul cosmic, cea in care urma sa stropeasca vopsea alba si galbena, pentru a face stelele, mi-a revenit mie pentru ca el s-a apucat sa-si doteze atelierul.

Prima si prima data si-a pus pe usa o tablita pe care scrie clar cine este artistul.
Apoi si-a notat fiecare zona pentru materiale: foaia, vopselele care sunt tip goasa, si a mai decupat niste etichete cu denumiri inventate de el apoi le-a lipit pe caloriferul din spatele usii baii.

Cand totul a fost aranjat:
"- Gata! Mama, acum tu ești toți clienții!"






Ador genul acesta de arta gigant, pentru ca fiind realizata in cada chiar nu imi fac absolut nici o grija pentru accidentele ce pot aparea, de exemplu sa-ti cada paletarul din mana fix pe podea si fix cum cade de fiecare data felia de unt, cu gemul in jos. :))))




Cand piticii vostri picteaza ce masuri de protectie folositi impotriva vopsitului mediului exterior?

Comentarii