Treceți la conținutul principal

TUTORIAL: Parcare Pompieri

De mult timp imi statea in minte schimbarea parcarii pentru masinutele lui Adrian.
Ideea organizarii si depozitarii in role doream sa o pastrez, aducand doar o mica imbunatatire de aspect, un fel de facelift ca in chirurgia estetica.

Toate bune si frumoase pana alaltaieri cand m-a impins un chef nebun sa ma apuc de treaba.
Parcarea o avem de mult timp, de cand pustiul avea camera de toddler cu tema marina iar aceasta avea forma unui submarin.
Intre timp a mai suferit o schimbare cand camera a fost transformata si am creat o tema cu spatiul cosmic. 
Submarinul trebuia sa fie mai incapator (colectia de masini fiind deja mult mai mare), asa ca acesta a fost rasucit la 90 de grade si a luat forma unei rachete cu extra tuburi.
In colectia de vehicule are un set pentru pompieri iar ele alaturi de cutia de carton ce reprezinta cheia misiunilor pompierilor, adica blocul in flacari, stateau mai tot timpul in partea de jos, pe parchet.
Acestea din urma mentionate au fost motivul schimbarii parcarii. Am dorit sa aiba si masinile speciale de pompieri un loc al lor, o parcare dedicata.
Nu am dorit ceva extra, ci doar sa le integrez in parcarea existenta.

Unde poti parca o gasca mare de mega ultra masini speciale necesare pompierilor?
Evident ca intr-un sediu de urgente al departamentului de pompieri, nu?





Spuneam ca parcarea a trecut prin trei etape pana in acest moment.

Prima data a fost un submarin ce putea sustine doar 21 de masini.


Nevoia de a include si noile masini ce au intrat in colectia pustiului a crescut, dubland numarul de spatii pentru parcare cand am transformat submarinul in racheta.
Acum, vazand parcarea racheta, intelegeti de ce nu a rezistat prea mult in forma aceasta? A fost o improvizatie de moment si nu mi-a dat pace mult timp, nici nu stiu cum de a trecut de controlul calitatii si a fost expusa pe perete. :)))


La inceputul inceputurilor cele doua gauri in perete au fost calculate pentru o etajera de carti, sau obiecte de mici dimensiuni, dar au fost mult mai utile pentru suspendarea parcarii.
Iata ca dupa cativa ani a devenit etajera planuita iar sub ea am integrat parcarea pompierilor.



In partea de jos am facut usile pentru a parca toate masinile pompierilor iar rolele au fost taiate dintr-o teava pvc achizitionata dintr-un magazin de constructii.
Am ales diametrul astfel incat modelele masinilor de 1:43 sa incapa lejer si sa poata fi scoase cu usurinta, fara sa se chinuie foarte tare sa introduca mana.


De data aceasta masinutele nu au mai stat la vedere, am dorit sa fie in spatele unei usi de carton ce poate fi inchisa cu un elastic ce se agata de o piuneza laterala (stiti pionezele acelea folosite la tabla/panoul de pluta).




Uneori ma surprinde cat este de atent la detalii.
"- Mama, sa faci aici la alarma linii sa zici ca este pornita! Ah, si felinarul sa-l aprinzi."
Chiar nu ma gandisem, dar imi plac micile accente ce iti inspira miscare, actiune.


Vreau sa adaug ca jocul de rol este fantastic!
Avem scenarii reale cu apeluri de urgenta pentru incendii sau inundatii iar interventia porneste cu seful operatiunii cap de coloana, cu ambulanta veterinara, cu smurd-ul, cu toate sirenele pornite, cu masina macara, autocisterna, si cea cu scara si pompa de apa.
La fata locului politia tine deoparte curiosii in timp ce pompierii isi fac treaba cu mare profesionalism.
Ah, din cand in cand mai salvam si pisici ramase in copaci sau oameni blocati pe acoperisul cladirilor.




Aceasta fiind scurta introducere a tutorialului de astazi, hai sa intram si in detaliile realizarii.

Toate materialele au fost reciclate, din parcarea veche si din cartoanele cutiilor primite cu ocazia diferitelor livrari de bunuri, evident ca in aceasta perioada a pandemiei am reusit sa umplem un balcon cu muuuuuulte cutii de carton. :)

Cand am inceput sa-i desmembrez parcarea racheta, nu i-am spus ce modificari am in plan pentru ca sincera sa fiu nici eu nu stiam exact cum ar fi fost in final. 
Etapa de lipit a rolelor in cadrul de carton mi-a revenit in totalitate iar el mai venea din cand in cand sa verifice in ce stadiu am ajuns.

Stiam clar ca vreau sa fac usi pentru masinile de pompieri in partea de jos. 
Stiti zicala: "pofta vine mancand"? Cam asa a fost si la mine: ideile au venit muncind.




Am desenat cu un creion doar partea de jos, unde am prevazut doua intrari duble apoi am folosit o carioca permanenta neagra.



Urmand planul initial, ar fi foat cam gata parcarea dar, mi-a venit ideea sa completez desenul din partea de jos si sa creez o cladire intreaga, un sediu al departamentului de urgente pompieri, in adevaratul sens al cuvantului. Asa a aparut usa din carton pentru parcarea masinilor din partea de sus.

Pentru ca peretele si polita sunt albe, am decis sa scot in evidenta forma finala a cladirii, vopsind zona libera cu alb, adica cerul.

Cand credeam ca totul este gata, a venit micul meu cu ideea sa facem un oras.
Dar sigur, cum sa nu! Am putea in partea stanga a parcarii sa facem cateva casute. Uite cum au reusit cateva cartoane decupate si suprapuse sa devina oras.

Eu am realizat cartoanele in forma de cladiri si acoperisurile, restul detaliilor fiind puse la punct de catre Adrian.
A avut o rabdare fabuloasa, toate ferestrele, usile, numerele caselor au fost desenate de el.
Ma bucur ca a avut asa pofta de creat, la urma urmei a fost ideea lui cu orasul, nu?



Iar cand iti vine pofta de mesterit, apai te pui serios pe treaba caci asa-i sade bine unui mester.
Nu s-a culcat pana cand nu si-a facut de la zero propria casuta.
Eu am lipit toate accesoriile din orasel iar ferestrele si toate detaliile casutei lui a dorit sa e lipeasca singur singurel.
"- Mama, te rog mă asiști?"
L-am rugat sa imi spuna cand doreste sa foloseasca pistolul de lipit cu silicon sa pot fi langa el sa-l supravegez, acesta fiind cam al treilea sau al patrulea proiect in care foloseste pistolul incins.



Inchei prin a sublinia ca imi plac mai mult casele din orasel si casuta lui, au un farmec de poveste fata de cladirea mea cu sediul pompierilor.

Sper ca va inspirat mestereala noastra si va doresc spor in activitati frumoase alaturi de cei mici.


Comentarii