Treceți la conținutul principal

Calendar advent: 17 decembrie 2018

17 decembrie:
"Un dar de Crăciun pentru Horațiu Chifteluță" de John Burningham

"E Ajunul Crăciunului și e foarte târziu. Moș Crăciun a împărțit darurile tuturor copiilor și s-a întors acasă cu sacul gol… O, ba nu! Sacul nu-i gol. A mai rămas un cadou, cel pentru Horațiu Chifteluță, un băiețel care locuiește într-o colibă din vârful muntelui Dura Vura, aflat tare, tare departe.

Nimic nu-i imposibil, nici prea departe pentru Moș Crăciun și acesta este, poate, un dar pe care Moșul ni-l face tuturor: nu renunțați, nu vă dați bătuți! Chiar dacă muntele pe care trebuie să urcați se află tare, tare departe, nu înseamnă că nu puteți ajunge în vârf!"



Pentru activitatea aferenta cartii am pregatit un puzzle. Insasi designul interior al cartii m-a inspirat pentru acesta, preluand doua pagini. Mi-a fost usor sa il pregatesc pentru ca am avut doar de tiparit, laminat si decupat doua pagini A4.

Pe langa identificarea formelor si pozitionarea lor, am lucrat putin si la dezvoltarea limbajului, numind fiecare mijloc de transport, care merge mai repede, care pe pamant sau in aer. S-au iscat multe discutii in baza acestui puzzle.





La final, cu ajutorul cartii a verificat daca a fost realizat corect.


Comentarii