Treceți la conținutul principal

Calendar advent: 7 decembrie 2018

7 decembrie:
"Over and Under the Snow" de Kate Messner

Deasupra zapezii totul este complet alb, dar sub zapada, este o lume secreta unde traiesc veverite, iepuri, ursi si multe alte animale ce supravietuiesc gerului iernii.
Cartea este o calatorie pe schi, prin padure, intr-o zi de iarna, in care vei descoperi lumea animalelor ce traiesc sub zapada.


Activitatea cartii din 7 decembrie m-a facut sa muncesc cateva ore bune, dar jur ca nu regret nici o secunda ca m-am culcat la 4 noaptea iar pe la 7 si ceva, cel mic a dat trezirea, cu sufletul la gura sa vada care este activitatea zilei. :)

Unde se duc animalele cand ninge? Cum supravietuiesc? Cu ce se hranesc? Cine hiberneaza?
Sunt atat de multe intrebari ce pot avea raspunsul usor si natural, cand ai o cutie senzoriala la indemana,  cu barlog, vizuine, pesteri, cu un copac ce ascunde multe secrete, cu rame, castori, arici, ursi, veverite, caprioare, si tot felul de vietuitoare ce reusesc cu dificultate sa treaca peste zilele iernilor grele.













Sunt extrem de incantata de rezultat, si parca a avut cel mai mare succes din tot ce am mesterit pana in prezent. Poate ca si varsta este de vina, atunci cand am facut habitatele din dulap era nitel mai mic si nu isi exprima bucuria si incantarea, de a face joc de rol.

Am folosit cutii de carton, hartie kraft, pietricele, muschi de copac, frunze uscate, scoarta de copac, ghinde, vata de bumbac... toate materiale reciclate, mai putin animalele care sunt figurine din plastic.

Din pacate, noaptea, cand am facut cutia senzoriala "sub zapata" nu m-am mai gandit sa fac fotografii din etape diferite ale realizarii, dar cred ca este usor de identificat din fotografiile cu detalii, cam cum sta treaba.

Ce pot sa garantez, este ca poate fi un start bun intr-o dicutie fara sfarsit, cu zeci de intrebari ce parca nu se mai termina din partea micului curios.
Cu ocazia aceasta m-a facut si pe mine sa ma mai documentez despre anumite animale. :)





Comentarii

  1. Rezultatul este fantastic! Felicitari!
    Urmaresc cu sufletul la gura colectia aceasta de carti + activitati pentru calendarul de Advent :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu