Treceți la conținutul principal

Calendar advent: 2 decembrie 2018

Cum am realizat bradutul raft si propunerile pentru prima zi din calendarul advent, puteti vedea aici.

2 decembrie:
"Willie Fulg de Nea" de Jacqueline Briggs Martin

"Nimic nu-i mai banal decat zapada in Vermont. De ce s-ar apuca cineva sa o fotografieze?

Cartea spune povestea lui Wilson Bentley, celebrul „Snowflake Man” (Omul Fulg de Nea), care a fotografiat pentru prima oara fulgii de zapada. De mic copil, Wilson Bentley a privit cristalele inghetate ca pe niste mici miracole si a hotarat ca, intr-o zi, aparatul lui de fotografiat va surprinde si pentru ceilalti frumusetea lor extraordinara. Adesea neinteles la vremea lui, Wilson Bentley a realizat fotografii care dezvaluie si astazi doua trasaturi fundamentale ale fulgilor de zapada: primul, ca fiecare fulg are un model unic si, al doilea, ca fiecare fulg este de o frumusete uimitoare.

Povestea sa, istorisita cu farmec de Jacqueline Briggs Martin si adusa la viata de superbele xilogravuri realizate de Mary Azarian, le descopera copiilor viata unui om care a avut nu doar viziunea si perseverenta unui om de stiinta, ci si o pasiune neabatuta pentru minunile naturii. Este o introducere poetica in primele lectii de stiintele naturii si un model de inspiratie pentru cei mici."




Activitatea propusa a fost sa realizam fulgi de nea din hartie decupata. Am copiat modelul fulgilor pe hartie de copt si apoi am redat acest model pe o hartie alba simpla, urmand decupajul dupa model.

Sunt atat de frumosi si delicati, incat cred ca vor ramane lipiti pe perete mult timp, alaturi de posterul primit cu cartea.




Comentarii