Treceți la conținutul principal

BROȘURA: Modele pentru mărgele, inspirate de materialele Montessori

Cred că destul de mulți am fost loviți de curiozitatea de a încerca măcar o dată să creem ceva cu mărgelele de la ikea (numite Pyssla) sau mărgelele Hama. Recunosc că mi-au sclipit ochii precum beculețele din pomul de Crăciun când am văzut prima dată borcanul acela mare și colorat.

Până și puștiul a fost atras de această activitate chiar de la început, exemplu clar fiind când mi-a făcut un set de cercei și pandantiv cu pepeni roșii, vedeți aici articolul.

Inspirată de materialele Montessori, recent am creat 10 modele pentru a fi folosite cu aceste mărgele.


Am creat o broșură în care am inclus aceste carduri cu modelele respective și poate fi descărcată de pe site-ul vixy.ro din sectiunea "DIGITAL EDUCATIV". Pentru accesarea linkului direct apăsați aici.

Activitatea ajută la dezvoltarea motricității fine, a urmăririi unui model dat, sortarea pe culori, dezvoltă gândirea logică și numărarea, prinderea tip pensetă, antrenează răbdarea și mărește gradul de concentrare.

Succes garantat în cazul nostru, pentru că Adrian a recunoscut aceste materiale imediat cum a văzut cardurile și a dorit să facă prima dată barele numerice. 

După ce am fixat cu fierul de călcat creațiile, ne-am jucat cu toate cardurile sistemului zecimal iar cuburile turnului roz au ajuns să fie folosite și în alte activități creative de construcție folosind cardurile incluse în broșura "Turnul roz - extensie activități".

Vai, câtă bucurie și satisfacție a avut cănd a finalizat globul pământesc.

Cea mai mare recompensă pe care o poate primi la finalul unei activități, nu?

___________________________
Vreau să mulțumesc tuturor care m-au susținut și care vor alege să mă susțină prin achiziția produselor digitale de pe site-ul meu vixy.ro.

Prin achiziționarea acestor produse și nedistribuirea lor mă veți sprijini să pot dezvolta alte produse care sper să poată să vă ajute și să vă faciliteze efortul depus în clădirea unei educații concentrată pe interesele copiilor și principiile educației Montessori.

Pentru achiziționarea fișierelor electronice:
- mergeți pe pagina vixy.ro în secțiunea dedicată produselor digitale;
- adăugați broșurile dorite în coșul de cumpărături și finalizați comanda;
- după ce plata a fost confirmată veți avea acces pentru a descărca broșurile comandate.

NOTĂ:
Vă rog să NU ditribuiți aceste fișiere în niciun fel, deoarece distribuirea proprietății creative nu este corectă față de autor și nici legală.
Oricând aș fi extrem de încântată să văd fotografii cu aceste materiale folosite de către cei mici (scopul principal pentru care m-am hotărât să încep proiectul), nu ezitați să le etichetați pentru a le putea identifica usor.

Vă mulțumesc din suflet pentru suport și interes și aștept cu nerăbdare vești . :)

Mult succes!Comentarii