Treceți la conținutul principal

Calendar advent 2021

Anii trecuți, calendarul advent era planificat cu mult timp înainte de începerea lunii decembrie, de data aceasta a fost puțin diferit. Primul calendar advent alături de puști l-am făcut în 2018 (detalii aici) iar pe cel din 2019 îl puteți vedea aici.

Anul acesta timpul nu prea a fost de partea mea căci în noiembrie pe lângă cursul acreditat Montessori la care am avut onoarea și extraordinara plăcere de a participa, am avut și o problemă de sănătate cu umărul stâng care m-a împins de nenumărate ori pe la urgență și nu mi-a permis să fac tot ce mi-am planificat. Daaaar, pe 29 noiembrie, forțe divine sau rugămințile puștiului să facem și anul acesta un calendar advent, mi-au dat energie și motivare pentru a realiza un nou proiect.

Aveam doar o zi și o noapte la dispoziție, așa că nu auzeam nici un ceas ticăind în mintea mea, fără presiune sau stres, da? :))



Am pornit de la ideea că anul trecut am realizat căteva căsuțe din carton reciclat ce au decorat pervazul ferestrei din sufragerie.
Acum trebuia să completăm clădirile să obținem 24 de căsuțe ce urmau să apară într-un orășel simpatic cu aspect de turtă dulce.




Ne-am gândit că salvăm timp prețios folosind căsuțele de anul trecut și putem finaliza în timp util proiectul astfel încăt pe 1 decembrie mașinuța de jucărie a lui Adrian să pornească de la căsuța cu numărul 1 în călătoria spre biserica aflată în vârful dealului, aceasta având numărul 24, urmând să descopere zi de zi în interiorul fiecărei căsuțe căte o surpriză.

Iată cum am ajuns să avem un calendar advent precum un sătuc "dulce" în peisaj de iarnă cu fiecare casă ce are un număr de la 1 până la 24. Pe 25 decembrie este Ziua de Crăciun, deci se termină numărătoarea inversă și gata calendarul, am ajuns la destinație.



Propunerea lui Adrian a fost să numim calendarul "Orașul Fulgilor" pentru că are căsuțe maro, decorate precum cele din turtă dulce cu mulți fulgi de nea, drept pentru care am realizat o pancartă  pe care am poziționat-o la intrarea în oraș iar el a scris pe ea numele acestuia.



Destinația finală este biserica iar dimensiunile ei raportate la căsuțele din sat sunt pe măsura Catedralei Mântuirii Neamului, ceea ce l-a determinat pe puști să spună că el va descoperi două surprize mai mari când în ultima zi o să ridice clădirea cu numărul 24.
Pare logic ce spune.



O altă propunere a lui a fost să facem un sens giratoriu în partea de jos a drumului să poată să întoarcă mașinile, dar să fie mai spre intrare și să avem și un brad împodobit, precum sunt cele din centrele orașelor mari.
Tot cu floarea la ureche și de data aceasta, nu? Că doar aveam timp berechet la dispoziție pentru toate aceste detalii.

Să vă mai spun că am eliminat din planul lui urbanistic vreo 3 parcări, magazine și hoteluri?

A reușit să obțină aprobare doar pentru o singură parcare. Acolo sus în coama dealului, mai aproape de biserică să aibă unde opri mașina să-și caute surprizele pe la numerele 22, 23...



Nu mă plâng de toate aceste propuneri ale lui, ci din contră mă bucură mult, este o altă dovadă că micul meu nu mai este mic și a trecut în etapa a doua de dezvoltare, unde imaginația este una din caracteristicile vârstei.
Mai ales că m-a ajutat mult și a fost extrem de implicat în realizarea acestui calendar advent.

1 decembrie a sosit iar noi am sărbătorit Ziua Națională a României cu ciorbă de fasole, cu zacuscă pe pâine, brânză și ceapă roșie plus o atenție deosebită pentru macheta din sufragerie unde căsuța cu numărul 1 aștepta să-i dezvăluie prima surpriză din calendarul de advent 2021.



În seara de 30 noiembrie mi-a zis să nu-i pun toate bilețelele în căsuțe pentru că pe el îl mai roade curiozitatea și o să se uite în avans.
I-am promis că-i respect dorința și i-am scris pe o hârtiuță un indiciu, apoi am împăturit-o frumușel sub căsuța cu numărul 1. El urma să caute prin casă surpriza ascunsă, haios ambalată conform indiciului. 
Am dat startul numărătorii inverse cu o carte foarte frumoasă, împachetată cu hârtie maro și decorată precum un ren cu nasul roșu.


Fiind vorba de o carte, unde i-ar fi stat bine ascunsă dacă nu în bibliotecă?
Pe renul meu l-au dat de gol conițele ce se ițeau dintre cărți.

I-a plăcut atăt de mult ambalajul cu ren încăt nu dorea să-l strice și a acționat precum un medic chirurg într-o operție de extragere a cărții.


Lista cu celelalte 23 de surprize cred că o voi scrie mâine într-un nou articol căci acesta deja este foarte lung. 
Pe 1 decembrie toți membrii familiei am dat târcoale calendarului nostru cu sătucul înzăpezit cu vată de bumbac și ne-am jucat, și ne-am jucat, și s-au jucat și iar s-au jucat și s-a jucat și singur, apoi iar s-au jucat.



Deși a participat foarte mult în etapa de producție a calendarului, i-a plăcut atât de mult rezultatul final încât m-a rugat și s-a asigurat că macheta nu o să dispară la finalul lui decembrie căci el mai dorește să se joace și în ianuarie 2022 cu ea.
Cred că această misiune a fost mai mult decât îndeplinită cu succes, ce va clădi amintiri frumoase construite în jurul unui sătuc din carton reciclat.

Mă gândeam să vă arăt și câțiva pași din timpul realizării sătucului nostru precum turta dulce.

Pentru că de mult timp aveam pe balcon o cutie enormă ne-am gândit să eliberăm spațiul și să o folosim să facem o bază pentru satul nostru, să putem muta macheta cu totul să nu fim nevoiți să mutăm fiecare căsuță în parte dacă dorim să relocăm clădirile. Se pare că a fost o idee practică pentru că am lucrat pe podea iar când am finalizat am putut muta cu ușurință tot ansamblul pe măsuța de cafea ce are rotițe și poate fi mișcată lejer de oricine. 



Pentru a face dealul am creat un etaj superior iar ca susținere am folosit role de carton reciclat cu diferite ocazii, de la hârtia igienică sau de la prosoapele de hârtie de bucătărie, iar rolele cele mari au fost ambalaj pentru tapetul pus în camera puștiului.
Ne-am gândit să ajungem cu mașinile la biserica din deal, pe o serpentină asfaltată.


Eu am decupat cu un cutter toate elementele din carton iar el a fost lucrătorul de bază în etapa vopsirii atât al acoperișurilor căsuțelor  cât și al mediului.





Când tot decorul a fost gata și toate căsuțele la locul lor, mai aveam doar un ultim detaliu de adăugat. Numerele căsuțelor. Acestea sunt abțibilduri cu cifre, lipite pe fațadele clădirilor.


Având și o ghirlandă luminoasă la îndemână, i-am făcut test în miez de noapte iar eu acum închei cu un cadru nocturn, cu luminițele aprinse-n sat.



Vă îmbrățișez cu drag,



Comentarii

Trimiteți un comentariu