Treceți la conținutul principal

TUTORIAL: Om de zăpadă din fetru

Când îți este dor de neaua albă și pufoasă și dorești să ai un om de zăpadă, ce poți face dacă nu să îți creezi propriul tău om de zăpadă din fetru pufos precum omătul.

Cum poți să faci un om de zăpadă din fetru fără să coși nici măcar un centimetru? Destul de simplu aș putea spune dacă ai lipici pentru textile sau pistol cu silicon în cazul nostru.



Un om de zăpadă care zâmbește aduce bucurie, aduce voie bună și poftă de îmbrățișări. 

Așa s-a întâmplat cu omul nostru de zăpadă, ne-a adus zâmbetul pe buze când am creat un mic studio foto în colțul sufrageriei. A fost prezent alături de noi și s-a cam băgat în toate cadrele. Da, da, ne-am distrat teribil de bine alături de el.



Știți ce mai poate face acest om minunat de zăpadă?

Știe să aibă grijă de coșul cu cele mai iubite cărți de iarnă, știe să te îmbie să le citești și știe să fie un partener bun de cuibărit pe canapea atunci când iei o carte din teancul cărților pe care el tronează.

Dacă v-am convins că un om de zăpadă din fetru pentru care nu trebuie să știi să coși nici măcar un centimetru, este bun la casa omului, haideți să vă arăt și cum se face.

Aveți nevoie de:

- fetru alb pentru corp, cap și membre

- puțin fetru portocaliu pentru nas

- fetru gri pentru ghetuțe și mănuși

- fir buclat pentru fular

- vatelină sau puf antialergenic (eu am scos dintr-o pernă mică pe care nu prea o mai foloseam)

- nasturi ( 2 mici pentru ochi și 2 sau 3 mai mari pentru corp)

- o bucată de sârmă (obțional, dacă dorești să aibă picioarele rigide)

- pistol cu silicon

- cariocă neagră pentru a-i desena gura.


În primă fază decupezi fetrul:

- 4 cercuri, două perechi de dimensiuni diferite, în funcție de cât de mare dorești să fie omul de zăpadă. Eu am făcut cele două cercuri pentru cap de 20 cm. Corpul ceva mai mare, cam cu 15 cm.

- două dreptunghiuri mai lungi pentru picioare.

- două dreptunghiuri mai scurte și mai late pentru mâini.

- 2 forme din fetrul gri pentru încățăminte.

Când sunt toate elementele decupate se începe construirea părților componente ale omului de zăpadă.

Lipiți pe margine cele două cercuri albe pentru corp și lăsați o porțiune mică ne lipită . Întoarceți pe față și umpleți cu vatelină sau puf antialergenic. După ce ați îndesat suficient puf, lipiți și gaura respectivă.


Pentru realizarea ghetuțelor lipiți doar latura curbată iar pentru talpă decupați un carton pentru a-l lipi de fetrul gri în partea de jos.

Puneți câte o sârmă în fiecare ghetuță (asta în cazul în care doriți să fie picioarele mai rigide) și umpleți cu puf. Introduceți tubul obținut din cele două dreptunghiuri mai lungi din fetrul alb pentru a forma piciorul omului de zăpadă.






Pentru brațe folosiți celelalte două dpretunghiuri din fetrul alb. Lipiți latura lungă pentru a forma cilindru, apoi închideți lipind un capăt. Umpleți cu puf și lipiți și cel de-al doilea capăt al brațului.

Un capăt îl veți lipi de corp iar celălalt capăt va primi o mănușă decupată din fetrul gri.



Pentru a face nasul precum un morcov, decupați un dreptunghi din fetrul portocaliu și apoi lipiți astfel încât să formați un con. Acest con îl umpleți cu puf și îl lipiți pe fața omului de zăpadă.

Cu o cariocă neagră formați gura din puncte negre precum cărbunii.

Lipiți cei doi nasturi mici pe post de ochi iar pe cei mari îi lipiți de piept pentru a părea că are o haină.


Pe cap i-am pus un fes rămas mic puștiului, fularul este din fir buclat să pară mai pufos și cărduros. Același fir buclat l-am folosit să înfășor în jurul gleznelor și al mănușilor.


Gata omul de zăpadă din fetru fără să știi să coși vre-un centimetru. :)

Simpatic, nu-i așa?


Cu drag și bună dispoziție vă îmbrățișez,


Comentarii