Treceți la conținutul principal

BROȘURA: Descoperim fluturii

Incet incet reusesc sa finalizez si brosurile tematice cu materiale educative. Astazi am sa va arat ce am inclus in brosura cu fluturi.

Doresc sa subliniez ca este o brosura in format electronic, mai exact pdf, ce poate fi descarcata direct din e-mail dupa confirmarea platii.
Este un fisier digital ce contine 12 pagini tiparibile in format A4 adica 297 x 210 mm.

In acest fisier am inclus pe langa materialele ce pot fi tiparite si informatii despre cum prezinți lecția în 3 timpi si indicații cum sa folosești cardurile de nomenclatură, numite si carduri în trei părți.

Ciclul de viata al fluturelui poate fi extrem de interesant pentru un copil, stadiile de dezvoltare care sunt atat de diferite ii pot starni curiozitatea sa exploreze si sa fie mai aproape de natura.
Ilustratiile realizate in acuarela sunt curate, clare, pe fundal alb pentru o mai buna intelegere.
Pornind de la afisul care ilustreaza aceste stadii, metamorfoza incredibila a fluturilor, pot sa identifice si sa invete usor cu ajutorul fiselor de lucru ce implica asociere si scriere pentru fiecare etapa.






In fisier sunt incluse carduri de nomenclatura (carduri in trei parti), trebuie doar sa tiparesti paginile care te intereseaza, le poti lamina pentru o mai mare durabilitate, iar dupa decupare pot fi utilizate cu drag.


In cazul in care nu ai figurine cu stadiile de dezvoltare ale fluturelui pentru a folosi etichetele incluse in fisier, poti  folosi mini cardurile rotunde sau poti realiza impreuna cu copiii din diferite materiale, formele necesare acestor etape.
Spre exemplu poti folosi paste, fetru, plastilina, hartie creponata sau lana impaslita pentru a realiza propriile figurine.


In completarea ciclului de viata al fluturelui, am venit cu anatomia acestuia ce este ilustrata intr-un nou fisier de doua pagini iar acesta poate fi utilizat alaturi de materialele brosurii prezentate mai sus.

Partile componente ale fluturelui Monarh sunt incluse in doua afise cu ilustratii ce reprezinta aripile deschise si inchise ale acestuia. De asemenea, pe afise sunt ilustrate doua detalii despre solzi si ochi.




In studiul nostru despre fluturi, am folosit figurine cu ciclul de viata al fluturelui de la Safari ltd si jocul aripi de fluturi "Butterfly wings", un joc de asociere tare drag noua, despre care am scris mai multe aici.


___________________________
Vreau să mulțumesc tuturor care m-au susținut și care vor alege să mă susțină prin achiziția produselor digitale de pe site-ul meu vixy.ro.

Prin achiziționarea acestor produse și nedistribuirea lor mă veți sprijini să pot dezvolta alte produse care sper să poată să vă ajute și să vă faciliteze efortul depus în clădirea unei educații concentrată pe interesele copiilor și principiile educației Montessori.

Pentru achiziționarea fișierelor electronice:
- mergeți pe pagina vixy.ro în secțiunea dedicată produselor digitale;
- adăugați broșurile dorite în coșul de cumpărături și finalizați comanda;
- după ce plata a fost confirmată veți avea acces pentru a descărca broșurile comandate.

NOTĂ:
Vă rog să NU ditribuiți aceste fișiere în niciun fel, deoarece distribuirea proprietății creative nu este corectă față de autor și nici legală.
Oricând aș fi extrem de încântată să văd fotografii cu aceste materiale folosite de către cei mici (scopul principal pentru care m-am hotărât să încep proiectul), nu ezitați să le etichetați pentru a le putea identifica usor.

Vă mulțumesc din suflet pentru suport și interes și aștept cu nerăbdare vești . :)

Mult succes!

Comentarii