Treceți la conținutul principal

BROȘURA: Banii - activități cu monede românești

După ce informațiile despre monedele și bancnotele românești au fost asimilate corespunzător, cu ajutorul cardurilor de nomenclatură pe care le puteți descărca de aici, este cazul să aprofundăm puțin prin intermediul unui set de activități.

Despre cardurile de nomenclatură și modul de învățare am povestit pe blog, în acest articol (click aici).

Broșura despre care vă voi povesti acum include 10 activități ce implică gestionarea monedelor românești, prin asocieri cifre cantități, prin calcule matematice, prin numărare din 5 în 5, din 10 în 10 și din 50 în 50, prin dezvoltarea logicii și a gândirii.

Noi am adunat toate monedele din casă pentru a avea o experiență senzorială reală, punând în practică  toate aceste activități.


Activitățile propuse pot fi adaptate în funcție de nivelul și interesul copilului.

Spre exemplu, vezi prima fotografie din acest articol în care sunt expuse carduri cu monede de 5 bani. 
În cazul în care copilul știe sau nu să identifice valoarea banilor poate face activitatea de numărare a monedelor de pe carduri sau poate face suma acestora numărând din 5 în 5 și scriind valoarea totală a monedelor de pe cardul respectiv.

Activitățile vor fi puse la dispoziția copilului pentru a exersa și repeta de câte ori dorește. Acest lucru poate fi posibil și cu un grup mai mare de copii, într-o sală de clasă, laminând fișele acestea pot fi refolosite de nenumărate ori.


Informații extra pot fi aduse în atenția celor mici și cu ajutorul cărților, iar copiii din etapa de dezvoltare 6-12 ani, ce sunt cititori independenți pot face cercetare pe acest subiect răsfoind diferite enciclopedii pentru a descoperi istoria banilor, când au apărut prima dată, cum decurgeau schimburile înaite de apariția acestora, sau multe alte lucruri interesante pe acest subiect.





În general, cam toate activitățile propuse în secțiunea "Digital Educativ" de pe site sunt testate de noi, mai exact de Adrian, iar despre acest set pot să vă spun că i-a stârnit curiozitatea într-un mare fel, imediat cum a văzut dulăpiorul cu activități tematice pregătit a început marea descoperire. 

Jocul de rol cu vânzări de produse, stabilirea unor prețuri, dat restul în momentul unei achiziții, poate fi făcut cu bani adevărați sau pentru o mai mare diversitate pot fi achiziționate bancnote și monede specimen, acestea fiind potrivite să-i pregătească pentru adevăratele tranzacții.

Toate aceste activități sunt menite să-i facă să înțeleagă mai bine valoarea banilor ceea ce le vor permite să aibă mai mare încredere în ei când vor organiza ieșirile specifice metodei Montessori, adică acele "going out" de care au atât de mare nevoie copiii din planul al doilea de dezvoltare.

Broșura ce conține activitățile auxiliare cu monede românești poate fi achiziționată de aici.

___________________________
Vreau să mulțumesc tuturor care m-au susținut și care vor alege să mă susțină prin achiziția produselor digitale de pe site-ul meu vixy.ro.

Prin achiziționarea acestor produse și nedistribuirea lor mă veți sprijini să pot dezvolta alte produse care sper să poată să vă ajute și să vă faciliteze efortul depus în clădirea unei educații concentrată pe interesele copiilor și principiile educației Montessori.

Pentru achiziționarea fișierelor electronice:
- mergeți pe pagina vixy.ro în secțiunea dedicată produselor digitale;
- adăugați broșurile dorite în coșul de cumpărături și finalizați comanda;
- după ce plata a fost confirmată veți avea acces pentru a descărca broșurile comandate.

NOTĂ:
Vă rog să NU ditribuiți aceste fișiere în niciun fel, deoarece distribuirea proprietății creative nu este corectă față de autor și nici legală.
Oricând aș fi extrem de încântată să văd fotografii cu aceste materiale folosite de către cei mici (scopul principal pentru care m-am hotărât să încep proiectul), nu ezitați să le etichetați pentru a le putea identifica usor.

Vă mulțumesc din suflet pentru suport și interes și aștept cu nerăbdare vești . :)

Mult succes!


Comentarii