Treceți la conținutul principal

CUPOANE CADOU: aniversare 7 ani

Astăzi 28.02.2022 este ultima zi calendaristică de iarnă și prima zi din an în care fulgii de nea au început să danseze pe la ferestre. Ce zi!!! Ce vremuri! Sper din tot suflet să se încheie cât mai repede conflictul dintre Ucraina și Rusia și să revenim la o normalitate ce pare că ne-a zăpăcit de mai bine de 2 ani, de când a început pandemia.

Indiferent cum ar fi, că ninge, că plouă sau că tună, pentru noi ziua de 28 februarie este specială, este cea mai frumoasă din viața noastră, pentru că ai apărut TU!

La mulți ani, Adrian! La mulți ani, copil minunat!

Curiozitatea să-ți fie companion în explorări.

Să descoperi mulți ani de acum înainte cu cel puțin la fel de multă plăcere ca până acum viața aceasta grozavă și să te bucuri în PACE de tot ce te înconjoară.

Te iubim enorm!

Vreau să vă prezint cadoul preferat de el, primit astăzi de dimineață. Este vorba de setul cu 7 cupoane cadou (pentru că împlinește 7 ani), create în funcție de personalitatea lui. Aceste cupoane pun în mare parte, accentul pe experiențe.



Am să desciu fiecare cupon în parte, poate vă inspiră și experimentați și voi genul acesta de cadou. 
Cupoanele pot fi folosite o singură dată și au anumite condiții de îndeplinit.

1. Cuponul "BUCĂTAR ȘEF". 
Acest cupon ajută la dezvoltarea organizării, planificând meniul pentru toate cele 3 mese principale din decursul unei zile, pentru toți membrii familiei.
Este valabil o singură zi.


2. Cuponul "TOATĂ ZIUA ÎN PIJAMA!". 
Acest cupon poate fi folosit în două moduri: să obțină o zi de lenevit în pijama și stat toată ziua în casă, sau să NE împingă să ieșim din zona de confort și să fim nevoiți să ieșim "în lume" într-o ținută lejeră.
Poate fi folosit doar la sfârșit de săptămână, pentru ca distracția să fie maximă în formula completă, alături de mami și domnul tati.


3. Cuponul "UN FILM LA CINEMA". 
Până în prezent nu am reușit să-l convingem să mergem la cinema, pur și simplu refuză vehement oricâte argumente am aduce în discuție. Din acest motiv am făcut și "Cinema la mine acasă" (vedeți aici articolul cu detalii), poate va dori să experimenteze și cinematograful real.
Sper ca acest cupon îl va ajuta să facă primul pas către acest tip de experiențe.


4. Cuponul "DOUĂ ZECI ȘI CINCI DE LEI". 
Cuponul acesta vine în completarea educației financiare ce este în desfășurare de ceva timp, am povestit aici cum a învățat monedele și bancnotele cu ajutorul cardurilor de nomenclatură, iar aici sunt prezentate o parte din activitățile cu monede românești
Deja m-a întrebat când a citit acest cupon: 
"- Mami, dar dacă doresc să cumpăr ceva de 30 de lei, o să primesc în baza cuponului 25 de lei iar eu mai pun de la mine 5 lei?"
Răspunsul meu a fost DA, în felul acesta va fi mai conștient de cheltuielile provenite din economiile lui. Va putea face în magazine, calcule matematice de adunări (cât adaugă la 25 pentru a obține suma necesară jucăriei dorite) sau scăderi (cât mai are nevoie scăzând din valoarea jucăriei 25 de lei).


5. Cuponul "ZI FĂRĂ ȘCOALĂ". 
Este foarte clar acest cupon, când o să decidă utilizarea lui va avea parte de o zi fără absolut nici o activitate curiculară. Evident că a adus un zâmbet ștrengăresc pe buzele lui.

6. Cuponul "40 DE MINUTE". 
Acest cupon îi permite accesul la ecrane, timp de 40 de minute poate să decidă singur cum să folosescă acest timp. Că este vorba de animații pe Netflix, sau pe telefonul meu, sau hoinărește pe hartă la calculator, poate implica orice tip de ecran dorește.

7. Cuponul "+ 2 ore". 
Un alt cupon ce i-a luminat fața când l-a citit, pentru că îi va permite să stea încă 2 ore treaz față de ora obișnuită de culcare. Mereu a fost certat cu somnul iar cu această ocazie bucuria este mai mare, mai ales seara când îl lovește pofta de citit fix cu 5 minute înaite de a începe pașii pregătitori pentru somnul de noapte.


Sper din suflet ca această zi să fie memorabilă pentru puști și să-și amintească de fiecare experiență trăită prin prisma celor 7 cupoane aniversare primite de ziua lui.

La mulți ani tuturor celor născuți în ziua de 28 februarie!

Vă îmbrățișez,


Comentarii