Treceți la conținutul principal

Răbdare și concentrare (3 din 10)

Astăzi vreau să vă prezint o activitate ce necesită cam 3 minute pentru pregătirea ei. Aici puteți vedea toată seria de activități dedicată dezvoltării răbdării și concentrării copiilor. 

La mine a durat ceva mai mult pentru că m-am jucat puțin cu banda adeviză roșie și am decorat borcanul cu litera A de la Adrian. 


Vărsta puștiului în fotografii: 1 an și 5 luni.

Materiale necesare: un borcan nu foarte înalt și cu gura largă + paie din hârtie.

Cât a stat implicat în activitate: 8 - 10 minute.

Prima dată prezentați-i cum să facă această activitate, așezând paiele în borcan și apoi oferiți copilului posibilitatea să le scoată și să le introducă în borcan. Pentru că paiele sunt mai lungi față de înălțimea borcanului vor sta aproximativ jumătate în afara acestuia, copilul va putea exersa prinderea cu toate degetele. Este posibil să încerce să introducă în borcam pai după pai sau mai multe în același timp. 

Observați copilul iar dacă devine frustrat că nu reușește, repetați prezentarea și arătați-i cu mult calm și tact cum se face această activitate, sau amânați momentul pentru altă dată.

Nu uitați: nu este nevoie să vorbiți mult, faceți mișcări lente dar sigure pentru a fi ușor de observat de către copil.


În funcție de cât de bine se descurcă cel mic cu aceste mișcări, puteți să extindeți activitatea spre o altă variantă în care tăiați paiele pe jumătate.

În cazul acesta paiele vor intra integral în borcan iar copilul exersează prinderea pensetă.


Sper să vă inspire și să fie cu folos.

Cu drag,


Comentarii