2 decembrie 2018

Calendar advent: 2 decembrie 2018

Cum am realizat bradutul raft si propunerile pentru prima zi din calendarul advent, puteti vedea aici.

2 decembrie:
"Willie Fulg de Nea" de Jacqueline Briggs Martin

"Nimic nu-i mai banal decat zapada in Vermont. De ce s-ar apuca cineva sa o fotografieze?

Cartea spune povestea lui Wilson Bentley, celebrul „Snowflake Man” (Omul Fulg de Nea), care a fotografiat pentru prima oara fulgii de zapada. De mic copil, Wilson Bentley a privit cristalele inghetate ca pe niste mici miracole si a hotarat ca, intr-o zi, aparatul lui de fotografiat va surprinde si pentru ceilalti frumusetea lor extraordinara. Adesea neinteles la vremea lui, Wilson Bentley a realizat fotografii care dezvaluie si astazi doua trasaturi fundamentale ale fulgilor de zapada: primul, ca fiecare fulg are un model unic si, al doilea, ca fiecare fulg este de o frumusete uimitoare.

Povestea sa, istorisita cu farmec de Jacqueline Briggs Martin si adusa la viata de superbele xilogravuri realizate de Mary Azarian, le descopera copiilor viata unui om care a avut nu doar viziunea si perseverenta unui om de stiinta, ci si o pasiune neabatuta pentru minunile naturii. Este o introducere poetica in primele lectii de stiintele naturii si un model de inspiratie pentru cei mici."
Activitatea propusa a fost sa realizam fulgi de nea din hartie decupata. Am copiat modelul fulgilor pe hartie de copt si apoi am redat acest model pe o hartie alba simpla, urmand decupajul dupa model.

Sunt atat de frumosi si delicati, incat cred ca vor ramane lipiti pe perete mult timp, alaturi de posterul primit cu cartea.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...