6 decembrie 2018

Calendar advent: 6 decembrie 2018

6 decembrie:
"Șșș! Avem un plan" de Chris Haughton

"Patru prieteni au plecat la pădure. Trei dintre ei, cei mai mari, poate adulți, știu exact ce vor: să prindă o pasăre. Au luat cu ei plase și o colivie. Sunt foarte bine pregătiți și au un plan... 

Cel mai mic, poate copil, nu are și el o plasă de prins păsări, colivia e prea mare ca s-o poată ține și mai rămâne și în urma celorlalți care merg grăbiți și nu pierd vremea - pentru că au un plan... Trebuie neapărat să prindă pasărea. De ce? Nu se știe. Sunt multe lucruri pe care oamenii mari le fac fără să dea vreo explicație. 

Dar cel mai mic nici nu se gândește la asta. El nu-și poate stăpâni impulsul de a spune prietenos păsării „Salut, puiuț!” și de a zădărnici în repetate rânduri și în moduri din ce în ce mai amuzante tentativele celor mari. Oare cel mai mic nu e de fapt cel mai înțelept? S-a obținut vreodată ceva durabil cu forța? Prietenia e mult mai puternică, ne învață această poveste (cu paginile cartonate integral și cu colțuri rotunjite) pentru care autorul a ales ca motto cunoscutele cuvinte ale lui Albert Einstein: „Pacea nu poate fi păstrată cu forța, ci numai prin bună înțelegere.

Este cartea primita de Mos Nicolae, in ghetute. Si a dorit sa o rasfoiasca el singur inainte sa o citim.
Cred ca a fost dragoste la prima vedere, pentru ca o tot ia si se tot uita singur pe ea.
Are foarte putin text dar exprima multe, iar in momentul de fata a ajuns sa o citeasca singur singurel.
Si noi, adultii casei, adoram aceasta carte. L-a facut pe puiutul nostru sa se straduiasca sa pronunte pe "Ş". Doamne si este atat de dragut cand o face... Este un ş perfect, cu accent englezesc. :)))


Activitatea propusa pentru cartea primita in ghetute, a fost o activitate de colorat.
Am descarcat imagini de pe pagina autorului, Chris Haughton, am tiparit si gata activitatea zilei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...